"Kolumbija. Pa kokas pēdām 2" stāstu vakars

2022. gada 8. augustā Rīgā, Tallinas kvartālā, notika dokumentālā seriāla "Kolumbija. Pa kokas pēdām 2" stāstu vakars.

gallery icon
TV
2022. gada 10. augusts, 10:55

FOTO: nelegālais bizness, Eskobara mantojums un ajavaskas ceremonija - aizvadīts seriāla "Kolumbija. Pa kokas pēdām 2" stāstu vakars

Jauns.lv

Pirmdien, 8. augustā, pasākumu norises vietā “Tu jau zini kur” Tallinas kvartālā, norisinājās dokumentālā seriāla “Kolumbija. Pa kokas pēdām 2” stāstu vakars

Ieradušos viesus ar stāstiem par piedzīvojumiem Latīņamerikā un filmēšanas aizkulisēm priecēja jaunais seriāla vadītājs Rihards Sniegs, producents un žurnālists Sandijs Semjonovs, bijušais narkotiku kontrabandists Rolands Priverts, montāžas režisors Jānis Orbidāns un video operators Jānis Indriks. Otrs operators Ģirts Straustiņš uz pasākumu nevarēja ierasties, taču klātesošajiem nodeva video sveicienu. Tāpat tika atrādīti kadri no jaunās sezonas, kuras pirmā sērija skatītājiem jau pieejama nākamās paaudzes televīzijā Go3.

Vakara gaitā ikvienam apmeklētājam bija iespēja iegādāties ar seriāla tematiku saistītu atribūtiku, savukārt visi saziedotie līdzekļi sadarbībā ar biedrību “Tev” tiks novirzīti Ukrainas frontē karojošo sieviešu atbalstam. Pasākuma noslēgumā Rihards Sniegs un Sandijs Semjonovs izsolīja Kolumbijā iegādātu kreklu ar slavenā narkobarona Pablo Eskobara attēlu, kurš tika iegādāts pa 160 eiro, kas arī tiks novirzīti Ukrainas atbalstam.  

“Kolumbija. Pa kokas pēdām 2” būs turpinājums dokumentālajam stāstam, kas tika uzsākts pirms gada, apskatot kokas biznesu Bolīvijā, stāsta centrā iekļaujot arī viena no Latvijā zināmākajiem narkotiku kontrabandistiem Rolanda Priverta pieredzi un dzīvesgājumu šajā industrijā.

Par jaunās sezonas centrālo valsti izvēlēta Kolumbija, lai gan stāsts vedīs arī cauri Argentīnai, Bolīvijai un Peru. Tāpat kā iepriekš skatītājus iepazīstinās ar kokas industrijas legālo un nelegālo biznesu un tā aizkulisēm. Tiks apskatīts viena no visu laiku zināmākajiem narkobaroniem Pablo Eskobara mantojums, kā arī būs iespēja izdzīvot līdzi ajavaskas ceremonijas norisei. 

Pirmā dokumentālā seriāla epizode jau ir skatāma nākamās paaudzes televīzijā Go3.