Slavenības
2022. gada 10. augusts, 07:15

Neatrisināta mīkla vajāja Olīviju Ņūtoni-Džonu līdz pat nāvei. Zvaigzne nerada mieru par jūrā pazudušo līgavaini

Jauns.lv

Aktrisi un dziedātāju Olīviju Ņūtoni-Džonu (1948-2022) deviņus gadus vienoja attiecības ar operatoru Patriku Makdermotu. 2005. gadā viņš pazuda jūrā, kad bija devies zvejot kopā ar citiem. Aktrise tā arī nespēja rast mieru, lai gan centās dzīvot tālāk un arī laimīgi apprecējās. Divus gadu desmitus pēc Makdermota nāves paklīda runas, ka viņš nāvi ir inscenējis un aculiecinieki it kā vīrieti vairakkārt redzējuši Meksikā.

Olīvijas Ņūtones-Džonas līgavaiņa noslēpumainais liktenis vajāja aktrisi visus turpmākos gadus. Viņu pasludināja par bezvēsts pazudušu, taču pēc daudziem gadiem sāka klīst baumas, ka vīrietis savu nāvi patiesībā inscenējis un ir sveiks un vesels.

Olīvija Ņūtone-Džona un Patriks Makdermots

gallery icon
4

48 gadus vecais Patriks Makdermots 2005. gada 30. jūnijā devās vienas nakts zvejā jūrā kopā ar 22 citiem cilvēkiem. Kad zvejnieki atgriezās krastā, Makdermota starp viņiem nebija, bet viņa nozušanu neviens nebija pamanījis.

Gandrīz divus gadus desmitus pēc notikušās traģēdijas parādījās runas, ka Patriks Makdermots ir dzīvs un slēpjas no parādu piedzinējiem Meksikā.

Taču policijas, plašsaziņas līdzekļu un privātdetektīvu atkārtoti meklējumi tā arī nekad nespēja atrast pārliecinošus pierādījumus, neskatoties uz vairākkārtējiem ziņojumiem par to, ka viņš it kā ir redzēts un atpazīts.

“Es nedomāju, ka jebkad ar to īsti samierināšos,” savulaik atzina Olīvija Ņūtone-Džona. “Manuprāt, te vienmēr paliks jautājuma zīme.”

Olīvija Ņūtone-Džona Holivudas Ziemassvētku parādē

68 gadus vecā mūzikla „Grease” („Breolīns”) zvaigzne Olīvija Ņūtone-Džona Holivudas Ziemassvētku parādē Losandželosā.

gallery icon
7

Olīvijas un kino operatora Patrika Makdermota romantiskās attiecības uzplauka pēc aktrises šķiršanās no viņas pirmā vīra Meta Latanzi. Tam sekoja deviņu gadu ilgs kopābūšanas periods ar Patriku, kura laikā pāris vairākkārt izšķīrās un atkal salaba.

Ņūtone-Džona bija devusies turnejā pa Austrāliju, kad pazuda Makdermots, un pagāja vēl nedēļa pēc zvejas brauciena, līdz tika pamanīts, ka viņš nav atgriezies.

Zvejas laivas apkalpe uz klāja atrada Makdermota automašīnas atslēgas, pasi un maku, savukārt viņa automašīna tika atrasta novietota pie Sanpedro jahtu piestātnes Losandželosā.

Taču neviens aizvien neatskārta, ka vīrietis ir pazudis, līdz viņš 6. jūlijā neieradās uz ģimenes pasākumu. Tikai 11. jūnijā par pazušanu bez vēsts tika informēta policija.

Jebkādi pierādījumi vairs nebija atrodami, un izmeklēšana beidzās bez panākumiem.

foto: ©2005 RAMEY PHOTO 310-828-3445 / Vida Press
Olīvija Ņūtone-Džona un Patriks Makdermots.

Makdermots iepriekš bija īslaicīgi precējies un kļuvis par tēvu dēlam. Tiesa īsi pirms traģēdijas bija piespriedusi viņam samaksāt 8000 ASV dolāru par bērnu uzturlīdzekļiem ar atpakaļejošu datumu.

Viņš bija iesniedzis bankrota pieteikumu, un viņa parādi sniedzās vairāk nekā 30 000 ASV dolāru apmērā. Tas savukārt raisīja spekulācijas, ka viņš inscenējis savu nāvi, lai aizbēgtu no visa un citur sāktu savu dzīvi no jauna.

Krasta apsardzes izmeklēšanā atzīts, ka viņi “neatrada nekādus pierādījumus par noziedzīgu rīcību, pašnāvību, nelaimes gadījumu vai krāpšanos Makdermota pazušanā”.

Trīs gadus ilgajā zvejas laivas “Freedom” izmeklēšanā noskaidrots, ka liktenīgajā dienā uz kuģa nav skaitīti un reģistrēti cilvēki uz klāja, tāpēc arī Makdermota pazušana palikusi nepamanīta.

Abās izmeklēšanās secināts, ka Makdermots, visticamāk, pazudis jūrā nakts laikā.

Taču šo lietu mulsinošu padarīja aculiecinieki, kas turpināja ziņot, ka redzējuši Patriku Makdermotu Meksikas apkārtnē, kur, kā runā, viņš dzīvojot uz jahtas pie Sajulitas un Akapulko krastiem.

TV kompānijas vairākkārt sūtīja slepenas filmēšanas grupas un privātdetektīvu komandas, lai viņu meklētu, kā arī izveidoja sarežģītas izsekošanas lapas internetā.

Izmeklētājs Džons Nazarjans 2016. gadā uzstāja: “Baumo, ka viņš bijis kopā ar Vācijas pilsoni. Es tur runāju ar cilvēkiem.”

“Meitenei, ar kuru viņš ceļoja, bijis vācu akcents.”

“Secināt, ka viņš izkrita no laivas un neviens to nepamanīja, ir pats muļķīgākais, ko esmu savā dzīvē dzirdējis,” apliecināja izmeklētājs.

Tomēr visi meklējumi izrādījās neauglīgi, un cilvēks, kuru aculiecinieki uzskatīja par Makdermotu, palika nenotverams.

2017. gadā žurnāls “New Idea” publicēja vīrieša un sievietes fotogrāfijas, par kurām apgalvoja, ka tie ir Makdermots un viņa jaunā mīļotā Meksikā.

Taču šie apgalvojumi dažas nedēļas vēlāk tika atsaukti, jo pieteicās kāds kanādiešu pāris, kas apliecināja, ka fotogrāfijās redzamie cilvēki ir viņi.

Olīvija Ņūtone-Džona pēc traģēdijas mēģināja no jauna sakārtot savu dzīvi. Viņa iepazinās ar savu nākamo vīru Džonu Īsterlingu un apprecējās inku rituālā Peru 2008. gadā.

foto: Shutterstock/ Vida Press
Olīvija Ņūtone-Džona ar otro vīru Džonu Īsterlingu 2009. gadā.

Tomēr Makdermota noslēpumainā pazušana turpināja viņu vajāt arī turpmākajos gados, lai gan aktrise bija samierinājusies ar faktu, ka Makdermots, visticamāk, ir miris.

“Viņš pazuda jūrā, un neviens īsti nezina, kas notika,” 2016. gadā intervijā raidījumam “60 Minutes” apliecināja Ņūtone-Džona.

foto: BACKGRID/All Over Press/Vida Pre/ Vida Press
Olīvija Ņūtone-Džona ar otro vīru Džonu Īsterlingu 2019. gadā.

“Ir cilvēcīgi izteikt minējumus. Jo vienmēr, kad pārdzīvo grūtus laikus, parādās šis jautājums. Ir lietas, kas dzīvē jāpieņem un jāatlaiž. Protams, jautājumi rodas vienmēr, un tas ir cilvēcīgi. Bet es turpinu dzīvot.”