Slavenības
2021. gada 3. augusts, 10:24

Piesārņo atmosfēru! Teilori Sviftu kritizē par biežu privātās lidmašīnas izmantošanu

Jauns.lv

Amerikāņu dziedātāja Teilore Svifta ieguvusi pirmo vietu slavenību antireitingā par to, kurš visvairāk piesārņo atmosfēru ar oglekļa dioksīda izmešiem (CO2). Pārskats publicēts britu kompānijas "Yard" oficiālajā mājaslapā.

Veidojot topu, uzņēmuma “Yard” pētnieki par pamatu ņēmuši ogļskābās gāzes izmešu apjomu no lidojumiem, ko slavenības veic ar privātajām lidmašīnām. Kompānijas dati liecina, ka laika posmā no 1. janvāra līdz 19. jūlijam Teilores Sviftas privātā lidmašīna veikusi 170 lidojumus un gaisā kopumā pavadījusi aptuveni 16 dienas. Kopējais izmešu apjoms, ko aiz sevis atmosfērā atstājusi šī lidmašīna, sastādījis gandrīz 8293 tonnas oglekļa. Tas ir 1185 reizes vairāk, nekā viens vidusmēra cilvēks atstāj aiz sevis viena gada laikā. Teilores Sviftas īsākais lidojums 2022. gadā bijis tikai 36 minūtes garš. Toreiz viņa mērojusi ceļu no Misūri uz Nešvilu, norāda analītiķi.

foto: Christopher Peterson / SplashNew/ Vida Press
Teilores Sviftas privātā lidmašīna.

Savam pētījumam “Yard” analītiķi izmantojuši datus no “Twitter” konta “CelebJets”, kas izseko slavenību lidojumus ar privātajām lidmašīnām.

Antireitinga pirmajā desmitniekā ierindojies arī bokseris Floids Meivezers, reperis Jay-Z, beisbolists Alekss Rodrigess, kantri dziedātājs Bleiks Šeltons, režisors Stīvens Spīlbergs, realitātes šova zvaigzne Kima Kardašjana, aktieris Marks Volbergs, TV personība Opra Vinfrija un mūziķis Treviss Skots.

foto: Laura Cadman / mediadrumworld.co / Vida Press
Teilore Svifta bieži izmanto savu privāto lidmašīnu.

Pēc kompānijas “Yard” datiem, vienas zvaigznes privātās lidmašīnas vidējais CO2 izmešu apjoms 2022. gadā sastādījis 3376 tonnas. Prestižā finanšu izdevuma “Forbes” dati liecina, ka vidusmēra cilvēks gadā saražo tikai septiņas tonnas ogļskābās gāzes.

Teilore Svifta triumfē amerikāņu mūzikas balvas ceremonijā

gallery icon

Teilores Sviftas pārstāvis izdevumam “The Hollywood Reporter” sniedzis komentāru par kompānijas “Yard” sastādīto topu. “Teilores lidmašīna regulāri tiek iznomāta citiem cilvēkiem. Piedēvēt tai vairākumu vai katru no šiem lidojumiem – pašos pamatos nav pareizi,” norādījis popzvaigznes pārstāvis.

Teilore Svifta 2016. gada „Grammy” balvu vakarā

Teilore Svifta 2016. gada „Grammy” balvu ceremoniju apmeklēja modes nama „Versace” tērpā.

gallery icon