Slavenības
2022. gada 18. jūlijs, 06:27

Sākoties karam Ukrainā, viņa nešauboties Krieviju pameta. Ekskluzīva intervija ar izcilo lietuviešu aktrisi Ingeborgu Dapkunaiti

Jauns.lv

Izcilā lietuviešu izcelsmes aktrise Ingeborga Dapkunaite ir viena no retajām, ja ne vienīgā aktrise, kurai izdevies izveidot karjeru Rietumos, vienlaikus esot arī vienai no populārākajām Krievijas teātra un kino zvaigznēm. Tomēr, sākoties karam Ukrainā, viņa nešauboties Krieviju pameta. Ekskluzīvā video intervijā raidījumam “Statuss: Brīvs” Ingeborga Dapkunaite stāsta par savu lēmumu pārcelties uz dzīvi Rietumos, par izrādi, ko viņa veltījusi saviem tuviniekiem, kā arī par neseno jauniestudējumu Rīgā.

Pēc franču dramaturga Bernāra Marī Koltesa lugas motīviem veidotajā izrādē “Kokvilnas lauku vientulībā”, kuras pasaules pirmizrāde notika Dailes teātrī, Ingeborga Dapkunaite spēlēja angļu valodā kopā ar Holivudas zvaigzni, aktieri un režisoru Džonu Malkoviču. Intervijā Ingeborga Dapkunaite stāsta arī par abu ilggadējo radošo draudzību.

Pasaulslavenā lietuviešu aktrise Ingeborga Dapkūnaite dzīvē, teātrī un kino

gallery icon


Kaut arī viņai nepatīk apspriest savu privāto dzīvi, jo “ir lietas, ko drīkst atstāt tikai sev”, zināms, ka aktrise Rīgā ieradās kopā ar dēlu Aleksu. Ingeborga Dapkunaite intervijā atklāj vairākus nozīmīgus savas dzīves notikumus un runā par jautājumiem, kas viņai šobrīd ir īpaši svarīgi, piemēram, par karu Ukrainā. 

foto: Shutterstock
Ingeborgai Dapkunaitei izdevies izveidot karjeru Rietumos, vienlaikus esot populārai arī Krievijā.

 Vienlaikus, pat stāstot par savām neveiksmēm, viņa spēj saglabāt vieglumu un optimismu. Visi, kas runājuši ar aktrisi Ingeborgu Dapkunaiti, atzīmē viņas pozitīvo un saulaino dabu. “Ar savu smaidu vien viņa spēj izklīdināt mākoņus,” saka izrādes “Kokvilnas lauku vientulībā” režisors Timofejs Kuļabins.

Kāda ir izcilās lietuviešu izcelsmes aktrises dzīves devīze, kāda bijusi viņas ekstravagantākā rīcība, kādēļ viņa speciāli devās vērot Berlīnes mūra krišanu? To uzzini raidījumā “Statuss: Brīvs”.

Skatītāji ierodas uz Dailes teātra pirmizrādi "Kokvilnas lauku vientulībā"

Skatītāji ierodas uz Dailes teātra pirmizrādi "Kokvilnas lauku vientulībā".

gallery icon


Ar Ingeborgu Dapkunaiti sarunājas žurnālists Sergejs Nikolajevičs, kurš ir arī vairāku grāmatu un televīzijas programmu autors. Viņa jaunā projekta “Statuss: Brīvs”, kas veidots sadarbībā ar izdevniecību “Rīgas Viļņi”, centrā ir lielu zvaigžņu un spilgtu radošu personību likteņi.  

Dailes teātra izrāde "Kokvilnas lauku vientulībā"

Pazīstamais krievu teātra un operas režisors Timofejs Kuļabins pievērsies 20. gadsimta otrās puses izcilā franču dramaturga Bernāra Marī Koltesa daiļradei. ...

gallery icon


“Manuprāt, apbrīnojamākais par Ingeborgu Dapkunaiti ir viņas absolūtā bezbailība un bez-kompromisu pieeja. Viņai bija, ko zaudēt, pametot Krieviju. Viņai ir mazs dēls. Neraugoties uz to, 2022. gada februārī viņa nekavējoties izdarīja savu izvēli. Tajā pašā laikā viņa nespēlē cietēju vai varoni. Viņa ir kā niedre, kas pārcieš spēcīgus vējus un nesalūst. Iespējams, tas ir nācis līdz ar lietuviešu gēniem. Viņai piemīt ne tikai iekšējais spēks, bet arī elastīgums un bezgalīgs šarms,” saka Sergejs Nikolajevičs.

Interviju ar Ingeborgu Dapkunaiti skaties rakstam pievienotajā video portālā Jauns.lv.