Viesi ierodas uz pianista Andreja Osokina "Brīvības festivāla" noslēguma koncertu

Šodien, 8. jūnijā, Rīgā noslēdzies trešais pianista Andreja Osokina "Brīvības festivāls", kas šogad, reaģējot uz Krievijas militāro agresiju, bija veltīts ...

gallery icon
111
Mūzika
2022. gada 8. jūnijs, 22:55

FOTO: viesi ierodas uz pianista Andreja Osokina "Brīvības festivāla" noslēguma koncertu

Jauns.lv / LETA

Šodien, 8. jūnijā, Rīgā noslēdzies trešais pianista Andreja Osokina "Brīvības festivāls", kas šogad, reaģējot uz Krievijas militāro agresiju, bija veltīts Ukrainai.

Noslēguma koncerts aizvadīts kultūras un izklaides centrā "Hanzas perons".

Koncerta pirmajā daļā uz vienas skatuves satikās Dita Lūriņa un ukraiņu aktrise Larisa Semirozumenko, Raimonds Tiguls, Katrīna Gupalo, Andrejs Osokins un īpaši festivālam izveidots ukraiņu dziedātāju kamerkoris. 

Savukārt koncerta otrajā daļā uzstājās īpaši šim festivālam radīti latviešu un ukraiņu mūziķu dueti, trio un grupas, sniedzot iespēju jaunām un mākslinieciski aizraujošām sadarbībām, kas iespējams citos apstākļos nebūtu radušās.

Visi festivāla laikā gūtie ieņēmumi no biļešu tirdzniecības sadarbībā ar "Biļešu paradīze" un fondu "Ziedot.lv" tiks ziedoti Ukrainas cilvēku atbalstam.

Pianista Andreja Osokina "Brīvības festivāls" pulcēja dažādus Latvijā un pasaulē atzītus mūziķus un aktierus, kuru vidū ir Dita Lūriņa, Čulpana Hamatova, Ģirts Krūmiņš, Georgijs Osokins, Ralfs Eilands, Raimonds Tiguls, Žoržs Siksna, Katrīna Dimanta, Roberto Meloni, Katrīna Gupalo, pats Osokins, kā arī mūziķi un aktieri no Ukrainas, kuri Latvijā raduši patvērumu no kara.