Liepājā pārvieto leģendāro Latvijas mūziķu Slavas aleju

Piektdien, 27.maijā, pulksten 18 pirms koncertdārza "Pūt, vējiņi!" atklāšanas koncerta Jūrmalas parkā, iepretim vides objektam "Spoku koks" atklāta pārvietotā Latvijas ...

gallery icon
71
Mūzika
2022. gada 27. maijs, 19:47

FOTO: Liepājā atklāta pārvietotā Latvijas mūziķu Slavas aleja

Jauns.lv

Piektdien, 27.maijā, pulksten 18 pirms koncertdārza "Pūt, vējiņi!" atklāšanas koncerta Jūrmalas parkā, iepretim vides objektam "Spoku koks" atklāta pārvietotā Latvijas mūziķu Slavas aleja, kurā redzami pazīstamu mūziķu plaukstu nospiedumi.

Jau vēstīts, ka līdz ar koncertdārza/estrādes "Pūt, vējiņi!" atklāšanas koncertu 27. maijā uz turpat līdzās esošo Jūrmalas parku no Vecliepājas, Zivju ielas tiks pārcelta leģendāro Latvijas mūziķu Slavas aleja.

Tā kā Liepāja ir daudzu Latvijā iemīļotu mūziķu dzimtā pilsēta, tur 2006. gadā Zivju ielā izveidoja latviešu mūziķu Slavas aleju, kurā ikviens var samēroties, uzliekot savu roku uz Latvijā ievērojamu mūziķu plaukstu nospiedumiem. Laikā gaitā slavas plāksnes papildinājās ar jaunām, un tagad tur apskatāmas 45 plāksnes ar mūziķu plaukstu atlējumiem bronzā un 12 plāksnes ar populārām latviešu mūzikas grupām. Trešā daļa no Slavas alejas mūziķiem vairs nav starp dzīvajiem.

Latvijas mūziķu Slavas aleja Liepājā

Līdz ar koncertdārza/estrādes "Pūt, vējiņi!" atklāšanas koncertu 27. maijā, uz turpat līdzās esošo Jūrmalas parku no Vecliepājas, Zivju ielas tiks ...

gallery icon
6

Savu plaukstu nospiedumus alejā iemūžinājuši maestro Raimonds Pauls, dziedātāja Ieva Akuratere, komponists un dziedātājs Mārtiņš Freimanis, 2002. gada Eirovīzijas dziesmu konkursa uzvarētāja Marija Naumova, rokmūziķis Ainars Virga un citi. Tur ir arī bronzā atlietu leģendāru ansambļu logotipu un dalībnieku sastāva uzskaitījums - "Credo", "Eolika", "Pērkons", "Zodiaks" un citas grupas.

Brīvdabas koncertzāli "Pūt, vējiņi!" izveidoja 1964. gadā, un tā bija viena no divām ar jumtu segtām estrādēm Latvijā (otra ir Dzintaru koncertzāle). "Pūt, vējiņi!" drīz kļuva par festivāla „Liepājas dzintars” un citu notikumu vietu, kas pulcēja vairākus tūkstošus mūzikas cienītāju no visas Latvijas. Līdz 2021. gada beigām notika koncertdārza "Pūt, vējiņi!" pārbūve un piegulošās teritorijas labiekārtošana. Projekta kopējās izmaksas - 2 306 438 eiro.