Trakā pasaule
2022. gada 20. maijs, 13:59

Baltkrievijā "Nexta" līdzdibinātāju apsūdz teroristu grupējuma organizēšanā

Jauns.lv / LETA

Baltkrievijā piektdien ierosināta jauna krimināllieta pret opozīcijas "Telegram" kanāla "Nexta" līdzdibinātāju Stepanu Putilo, apsūdzot viņu teroristu grupējuma organizēšanā, vēsta oficiālā ziņu aģentūra "BelTA".

Pēc 2020.gada falsificētajām prezidenta vēlēšanām "Nexta" Baltkrievijā palīdzēja mobilizēt bezprecedenta vēriena opozīcijas protestus.

Putilo un "Nexta" līdzstrādnieks Jans Rudiks tagad apsūdzēti "teroristiskās organizācijas "Nexta" aktivitāšu vadīšanā", vēsta "Belta".

"Kopš 2020.gada apsūdzētie izmantoja savus informācijas resursus, lai destabilizētu situāciju Baltkrievija teritorijā un radikalizētu tā dēvētos protestus," norādījuši izmeklētāji.

Iepriekš Putilo izvirzītas apsūdzības nodevībā un sociālā naida kurināšanā.

Kanālu "Nexta" izveidoja Putilo un Romāns Protasevičs, kas pērn maijā tika aizturēts pēc tam, kad varasiestādes bija piespiedušas nolaisties Minskā reisa Atēnas-Viļņa lidmašīnu, kurā atradās Protasevičs.

Putilo dzīvo Varšavā, bet Pratasevičam Baltkrievijā, pēc tam kad viņš, pakļaujoties spiedienam un draudiem, publiski nācis klajā ar "atzīšanos", noteikts mājas arests.