foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Negaidīti ciemiņi! Jurkāna mīļotās sievietes Lindas Apses pagalmā ievācas pāvi
Linda Apse.
Trakā pasaule
2022. gada 21. maijs, 06:34

Negaidīti ciemiņi! Jurkāna mīļotās sievietes Lindas Apses pagalmā ievācas pāvi

Marta Martinsone

Žurnāls "Kas Jauns"

Grāmatas "De Profundis. Mārtiņš Rītiņš" autore, filoloģijas zinātņu doktore un atjaunotās Latvijas pirmā ārlietu ministra Jāņa Jurkāna mīļotā sieviete Linda Apse savā namā Mežaparkā piedzīvojusi kuriozus mirkļus, uzzinot, ka viņas īpašumā uz dzīvi vēlas apmesties trīs pāvi.

Grāmatas "De Profundis. Mārtiņš Rītiņš" prezentācija

gallery icon
100

Linda sarunā ar žurnālu "Kas Jauns" atklāj, ka brīdī, kad paskatījusies pa logu un ieraudzījusi pagalmā gozējamies pāvu, pārņēmušas sirreālas izjūtas.

foto: no privātā arhīva
Labdien! Ciemiņus gaidījāt?

“Pirmajā mirklī nesapratu, vai tiešām redzu to, ko redzu,” smejoties stāsta Linda. Paskatoties vērīgāk, viņa ieraudzīja, ka pagalmā tiešām lepni un graciozi pastaigājas greznie putni. Un pat trīs!

Pāvi Lindas Apses pagalmā

Grāmatas "De Profundis. Mārtiņš Rītiņš" autore, filoloģijas zinātņu doktore un atjaunotās Latvijas pirmā ārlietu ministra Jāņa Jurkāna mīļotā sieviete Linda ...

gallery icon
5

Linda sapratusi, ka tie ir viesi no netālā Rīgas Zooloģiskā dārza. “Putni pagalmā jutās labi, apstaigāja teritoriju, nāca pie mājas terases durvīm, lūkojās iekšā pa durvīm. Izjūtas bija tiešām interesantas. Tā kā tie nedevās prom, es kļuvu bažīga – tuvojās vakars, un iedomājos, vai šie putni nenosals. Tomēr naktis nav tik siltas…” prātojusi Apse. Un nolēmusi sazināties ar Latvijā zināmāko zoologu, nu jau bijušo Rīgas Nacionālā zooloģiskā dārza ilggadējo darbinieku Ingmāru Līdaku. “Uzzinājis par pāvu pārlidojumu uz manas mājas pagalmu, Ingmārs neslēpa smieklus un izklāstīja, kā man rīkoties šajā situācijā. Uzsvēra, ka nedrīkstu putnus barot, un paskaidroja, ka šie putni zoodārzā nespēj saprasties ar citām “pāvu paaudzēm” un ir jaunu māju meklējumos.”

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!