Ļaudis Muzeju naktī dodas aplūkot Saeimas telpas

gallery icon
2022. gada 14. maijs, 23:18

FOTO: ļaudis Muzeju naktī dodas aplūkot Saeimas telpas

Jauns.lv

14.maija vakarā Saeimas nams vēris durvis Muzeju nakts apmeklētājiem, dodot iespēju viesiem izzināt ilggadējā Saeimas priekšsēdētāja Paula Kalniņa dzīvesstāstu, iepazīt Saeimas simtgades stāstu un aplūkot Saeimas telpas, tostarp Sēžu zāli, kurā deputāti katru ceturtdienu sanāk uz Saeimas sēdi.

Jau ziņots, ka Latvijas muzeji un citas sabiedrisko dzīvi veidojošas iestādes visā Latvijā šodien iesaistās starptautiskajā Muzeju nakts akcijā un apmeklētājus aicina piedalīties īpašajās šī pasākuma norisēs.

Muzeju naktī visā Latvijā piedalās vairāk nekā 190 muzeji un sabiedriskās dzīves organizatori. Vislielākais kultūrvietu piedāvājums ir Kurzemes reģionā, kur durvis apmeklētājiem vērušas 60 iestādes.

Kopumā reģionos vairāk nekā 133 vietās dažādas aktivitātes rīko pašvaldības un nevalstiskās organizācijas, savukārt Rīgā apmeklētājiem atvērtas 53 dažādas kultūrvietas.

Šā gada Muzeju naktij dota brīva tēma, savukārt visas norises notiek ar devīzi "#TiekamiesTagad", aicinot uz atkal satikšanos klātienē. Ar Muzeju nakts programmu var iepazīties šeit.

Muzeju nakts tradīcija aizsākusies 1999. gadā Francijā. Pasākuma mērķis ir ar muzejiem arī iedzīvotājus, kas ikdienā tos neapmeklē. Ik gadu muzeju apmeklējumu veicinošajos pasākumos Latvijā iesaistās arvien lielāks muzeju skaits, tāpat Muzeju nakts aktivitātēs piedalās arī teātri, izstāžu zāles, bibliotēkas un citi sabiedriskās dzīves veidotāji.