Trakā pasaule
2022. gada 13. maijs, 10:59

Vecāki Indijā iesūdz dēlu tiesā, jo nespēj sagaidīt no viņa mazbērnu

Jauns.lv

Kāds pāris Indijas ziemeļos esošajā Utarančalas štatā iesūdzējis tiesā savu vienīgo dēlu un viņa sievu, jo abi pēc sešiem laulības gadiem nav devuši viņiem mazbērnu.

Sanjejevs (61) un Sadhana (57) Prasadas stāsta, ka iztērējuši visus savus ietaupījumus dēla izaudzināšanai, apmaksājot viņa pilota apmācības un greznās kāzas.

Vecāki no precētā pāra pieprasa gandrīz 617 000 eiro lielu kompensāciju, ja gada laikā pasaulē netiks laists mazbērns. 

Neparastā prasība tiesā ierosināta, pamatojoties uz "garīgo aizskārumu". Prasada kungs stāsta, ka par savu dēlu iztērējis visus ietaupījumus, 2006. gadā nosūtot viņu uz pilota apmācībām ASV, kas izmaksājušas 65 000 ASV dolāru.

2007. gadā 35 gadus vecais Šrijs Sagars atgriezies Indijā, bet zaudējis darbu, tāpēc ģimenei nācies viņu finansiāli atbalstīt vairāk nekā divus gadus, vēstī "Times of India". Vēlāk vīrietis atkal iekārtojies darbā. 2016. gadā vecāki noorganizējuši dēla laulības ar tagad 31 gadu veco Šubhangi Sinju ar cerību, ka pensionēšanās laikā viņiem būs "mazbērns, ar kuru rotaļāties".

Vecāki samaksājuši par kāzu svinībām pieczvaigžņu viesnīcā, luksusa automašīnu 80 000 dolāru vērtībā un medusmēnesi ārzemēs.

"Mans dēls ir precējies sešus gadus, bet viņi joprojām neplāno bērnu," sacīja Prasads. "Ja mums būtu mazbērns, ar kuru pavadīt laiku, mūsu sāpes būtu paciešamas."

Paredzams, ka pāra lūgumrakstu, kas iesniegts Haridvārā, tiesa izskatīs 17. maijā.

Tēmas