Grupas "Citi zēni" uzstāšanās Eirovīzijas pusfinālā Turīnā

Latvijas grupai "Citi zēni" ar dziesmu "Eat Your Salad" otrdienas vakarā neizdevās iekļūt 66. starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā.

gallery icon
8
Mūzika
2022. gada 11. maijs, 14:08

Vai Marija Naumova zinātu, kā Latvijai tikt Eirovīzijas finālā? Ļaudis tviterī sašutuši, ka "Citi zēni" palika aiz svītras

Jauns.lv

Latvijas grupu "Citi zēni" vakar neglāba ne viņu atraktīvais priekšnesums, ne pikantā dziesma "Eat Your Salad", un dalība Eirovīzijas dziesmu konkursā viņiem diemžēl beidzās pusfinālā. Daudziem tas licis pamatīgi vilties, turklāt raisījis jautājumu - kas Latvijai ir jāizdara, lai tiktu dziesmu konkursa finālā?

Mūziķis Lauris Reiniks nikns un apjucis, ka Latvija neiekļuva finālā. 

Savukārt radio balss Toms Grēviņš, kurš vakar arī komentēja Eirovīzijas pusfinālu, pārliecināts, ka “Citiem zēniem” jāmēģina sava veiksme konkursā vēlreiz. 

Mūziķis Ralfs Eilands metas "Citus zēnus" aizstāvēt. 

Eirovīzijas ekspertam Edgaram Bāliņam ir tikai viens jautājums.

Aktieris Intars Rešetins pieļauj, ka atbilde uz šo jautājumu varētu būt Marijai Naumovai, kura uzvarēja Eirovīzijā pirms 20 gadiem. 

Kārlis domā, ka Latvija būtu tikusi finālā, ja grupas ģitārista Krišjāņa Ozola bikses būtu saplīsušas tā, kā tas notika “Supernovas” pusfinālā.

Aktrise Dārta Daneviča uzstāj, ka Latvijai uz Eirovīziju jāsūta Markus Riva.

Katrīna piedāvā "Citus zēnus" sūtīt uz Eirovīziju tik ilgi, līdz viņi uzvar. 

Secinājumus par Eirovīzijas pusfinālu izdarījis Renārs. 

To, ka "Citi zēni" netika finālā, Anna salīdzina ar spēcīgām galvassāpēm. 

Pēc pusfināla rezultātu uzzināšanas "Citi zēni" atzinuši, ka jūtas lepni un noskumuši vienlaikus. 

Kā jau ziņots,  "Citi zēni" Itālijas pilsētā Turīnā uz skatuves otrdienas vakarā kāpa pirmajā pusfinālā ar otro kārtas numuru. Viņi ar dziesmu "Eat Your Salad" tiesības pārstāvēt Latviju šī gada Eirovīzijas dziesmu konkursā ieguva, uzvarot Latvijas Televīzijas rīkotajā dziesmu konkursā "Supernova 2022".

 Pēdējais Latvijas pārstāvis, kurš iekļuva Eirovīzijas finālā, bija Justs Sirmais 2016. gadā. Viņš ar Aminatas Savadogo sarakstīto dziesmu "Heartbeat" ierindojās 15. vietā.

Šogad no pirmā pusfināla Latviju apsteidza un finālam kvalificējās Šveice, Moldova, Ukraina, Lietuva, Nīderlande, Norvēģija, Portugāle, Armēnija, Islande un Grieķija.

Muzikālo apvienību "Citi zēni" veido vokālists Jānis Pētersons, vokālists un saksofonists Dagnis Roziņš, taustiņinstrumentālists Reinis Višķeris, ģitārists Krišjānis Ozols. Grupā bungas spēlē Toms Kagainis, bet basu - Roberts Memmēns.

Eirovīzijas otrais pusfināls notiks ceturtdien, 12. maijā, bet fināls - sestdien, 14. maijā.