foto: Mārtiņš Ziders
Mairis Briedis iesaka neaiztikt Uzvaras parkā esošo pieminekli
Latvijas vadošais bokseris Mairis Briedis.
Slavenības
2022. gada 5. maijs, 12:12

Mairis Briedis iesaka neaiztikt Uzvaras parkā esošo pieminekli

Jauns.lv

4. maijā - Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas gadadienā – savā “Tik Tok” kontā ar kārtējo pretrunīgo viedokli dalījies bokseris Mairis Briedis. Pēc viņa domām, Uzvaras parkā esošais piemineklis tagad nebūtu jāaiztiek.

Pazīstamais sportists jau kopš Krievijas uzsāktā kara sākuma savos sociālo tīklu kontos ik pa laikam dalījies ar sabiedrībā pretrunīgi vērtētu viedokli, nenosodot okupantu rīcību, bet iestājoties pret karu kā tādu.

Tagad Mairis Briedis valsts svētkos izvēlējies nevis sveikt Latviju, bet gan argumentēt savu viedokli, kāpēc nevajadzētu nojaukt Pārdaugavā Uzvaras parkā esošo pieminekli. Bokseris savā uzrunā nevar izšķirties, kādā valodā runāt – latviski vai krieviski – un piedāvā pat trīs argumentus, kāpēc pieminekli nevajadzētu aiztikt: “Pirmais iemesls - aizies atkal miljoni, kuru mums nav. Atkal aizies miljoni, lai viņu nojauktu. Otrs - vēl vairāk sašķels mūsu sabiedrību, kas tagad ir ļoti saasināti. Es no diplomātiskās puses skatos. Un trešais [iemesls] ir, ka mēs sakaitināsim jau agresīvo kaimiņu. Tas mums vispār nav vajadzīgs. Kad tas viss beigsies, tad diplomātiskā ceļā var sarunāt, izrunāt ko kā darīt...”

Mairis Briedis trešajā raundā nokautē Arturu Mannu

Latvijas bokseris Mairis Briedis sestdien "Arēnā Rīga" aizstāvēja sev piederošo Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) pasaules čempiona jostu pirmajā smagajā svara ...

gallery icon

Briedis apgalvo, ka tāda būtu viņa rīcība un viņa viedoklis. Sportists šajā brīdī ieteiktu nogaidīt ar pieminekļa jautājumu.

Brieža viedoklis sociālajos tīklos izpelnījies visai asu kritiku, norādot, ka uzrunai izvēlēts ļoti nepiemērots brīdis. Komentāros populārs kļuvis pat aicinājums, kurā iesaka Mairim Briedim atņemt Latvijas pilsonību.