Sarkanais paklājs
2022. gada 6. maijs, 09:33

Aktieris Jurijs Djakonovs beidzot izved sabiedrībā savu bērnu māti

Ieva Valtere

Žurnāls "Kas Jauns"

Aktieris un režisors Jurijs Djakonovs (35), kas daudzkārt šokējis sabiedrību ar izteikumiem par brīvām attiecībām, atrādījis savu dzīvesbiedri. Nu zināms, ka kolorīta personība ir ne tikai viņš, bet arī viņa izredzētā!

Jurijs Djakonovs pagājušajā mēnesī vienā nedēļā ballējās divas dienas pēc kārtas, jo "Apollo Kino Akropole" pirmizrādi piedzīvoja divi kinodarbi ar viņa piedalīšanos: seriāls "Krimināllieta iesācējiem" un filma "Uzticības persona".

Ar pirmizrādi pie skatītājiem dodas jauna kriminālā komēdija “Uzticības persona”

gallery icon
73

Par aktiera popularitāti no dragkvīna Roja Rodžera mutes, izteikts šovā "Dīvāna eksperti", jau dzimis joks “Djakonovs-19”, jo viņš Latvijas kino industrijā visu šo laiku bijusi tikpat pamanāma parādība, cik Covid-19 sabiedrībā kopumā. Ka talantīgais aktieris ir atzīts un novērtēts, šaubu nav. Bet pagājušās nedēļas pirmizrādes pārsteidza pat tos, kas pie mākslinieka kolorītajām izpausmēm jau bija pieraduši.

Jurijs, kurš pirmizrādes parasti apmeklējis viens, pārsteidza ar plašu atbalstītāju loku. Šoreiz palūdzis tā pavairāk biļešu, viņš pirmizrādē ieradās triju dāmu kompānijā, kas no mākslinieka visu pasākuma laiku neatkāpās ne soli. Te visas viņu pēc "Krimināllietas iesācējiem" noskatīšanās – neraugoties, ka aktiera atveidotais varonis sērijas izskaņā bija saļimis pār stūri ar cauršautu galvu – sveica ar skaļām gavilēm, te iemūžinājās neskaitāmās pašbildēs un oficiālajā foto stūrītī, svinību vietā jautrojoties vēl ilgi pēc seansa beigām. Radās pat bažas, vai nākamajā dienā aktierim pietiks dukas nākamajai pirmizrādei. Jāteic, šādas bažas pastāvēja gandrīz līdz otrās pirmizrādes sākumam, jo galvenās lomas atveidotājs ieradās vien dažas minūtes pirms seansa, uzreiz ieņemot vietu garajā dzērienu rindā. Un, kā uzreiz varēja pamanīt, Djakonovs nebija ne tikai noguris, bet kopā ar pavadošo “svītu” bija sagādājis vēl žilbinošāku uznācienu.

Vērojot Juriju dāmu kompānijā, ne viens vien atcerējās, ka aktieris ir ģimenes cilvēks. Lai arī intervijās pārsteidzis ar atzīšanos, ka mīlestībā nespēj būt “piesiets”, tomēr zināms, ka viņš ir “attiecībās aizņemts” divu bērnu tēvs. 

“Daudz esmu domājis par attiecību modeli, kādā dzīvojam. Cenšos savu dzīvi būvēt pēc tā, kā jūtos, nevis pēc tā, kas ir pieņemts. Piemēram, es savu draudzeni jau kādu laiku mudinu aiziet uz randiņu. Bet ne tāpēc, ka viņu nemīlētu. Cilvēkam ir svarīgi, lai viņu kāds mīl… Un iemīlēties pašam ik pa brīdim – tas dod enerģiju,” pirms gadiem trim sarunā ar žurnālu "Kas Jauns" pauda mākslinieks, sabiedrības apziņā nostiprinoties kā dēkainis, kurš uz randiņu ar citiem sūta savu mīļoto. Tāpēc, vaicāts, kas ir viņa pavadones kinoteātrī, Jurijs pārsteidza, iepazīstinot ar “savu sievieti” Aļonu, kas ir arī viņa divu bērnu mamma, un savu “brīvdomātāju kompāniju”. “Aļona ir arī mans stilists šim vakaram,” norādīdams uz dažādiem amuletiem, kas piesprausti pie apģērba, draudzenes apzīmēto krekliņu un nolakotajiem nagiem, piebilda aktieris.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Aļonas no māla darinātie amuleti rotā gan pašas, gan Jurija tērpu. “Kad no kosmosa atnāk ideja, lipinu dažādas sejas ar acīm, lūpām. Man ir amuletu kolekcija, kurā savējo var izvēlēties atbilstoši noskaņojumam,” skaidro māksliniece.

Aļona ir dzimusi Ukrainā, bet viņas mamma nāk no Baltkrievijas. Pāris kopā ir septiņus gadus. Atbildot, kāpēc iepriekš nav redzēta dzīvesbiedra pirmizrādēs, Aļona atklāja, ka piecus gadus bijusi “dekrētā” – “sēdējusi ar bērniem mājās”, lai gan reizēm izdevies arī apmeklēt kādu pirmizrādi. Tiesa, ne tik pamanāmi. Nu, kad bērni paaugušies, pieņemot Jurija mammas atbalstu, abi kopā var doties arī izklaidēs. Izmantojot izdevību noskaidrot, ko par Jurija izteikumiem intervijās domā pati Aļona, izrādās, ka “viss nav tik viennozīmīgi”. “Ļoti šaubos par to, ka piekrītu visam, kas Jurijam ienāk prātā. Tas pavisam nav tā! Neatklāšu detaļas, bet tas pavisam nav tā!” smejot komentēja aktiera dzīvesbiedre, neslēpdama, ka mēdz būt arī greizsirdīga, taču kopumā “viss atkarīgs no situācijas”.

Ļaudis ierodas uz daudzsēriju krimināldrāmas "Krimināllieta iesācējam" pirmizrādi

Kinoteātrī "Apollo kino Akropole" 20. aprīlī notika režisora Armanda Zvirbuļa filmai "Krimināllieta iesācējam" veltīta preses konference un divu pirmo daudzsēriju ...

gallery icon
110