Koncertuzveduma "Kaupēn, mans mīļais" izrādes 2022. gada februārī

Jāņa Lūsēna un Māras Zālītes rokoperas "Kaupēn, mans mīļais" atjaunotā koncertuzveduma izrādes Jelgavā un Liepājā 2022. gada februārī.

gallery icon
Mūzika
2022. gada 21. aprīlis, 10:58

Augustā Siguldas pilsdrupās būs rokoperas "Kaupēn, mans mīļais" nakts izrāde

Jauns.lv

Koncertuzveduma "Kaupēn, mans mīļais" veidotāji paziņo par vienīgo vasaras brīvdabas nakts izrādi - tā būs 12. augustā Siguldas pilsdrupu estrādē. Vērienīgais uzvedums, kurā Jāņa Lūsēna un Māras Zālītes rokoperu uz skatuves izdzīvo 35 mūzikas profesionāļi, nakts izrādē solās būt vēl iespaidīgāks.

"Esam pateicīgi izcilajai komandai un skatītājiem, kuri katras izrādes izskaņā ar stāvovācijām, līdzdziedāšanu un gaismiņu šovu ļauj sajust šī gandrīz pravietiskā darba pārlaicīgo dabu. Tās ir emocijas, kas transformē un katram liek vēlēties kļūt patiesākam un labākam”, pauž izrādes producents Aigars Dinsbergs, piebilstot, ka Siguldas izrāde, visticamāk, būs pēdējā iespēja noskatīties šo darbu.

Zigfrīds Muktupāvels, kurš iestudējumā atveido Dzejnieka lomu, atzīmē: “Šis lieliskais Jāņa Lūsēna un Māras Zālītes kopdarbs man ir īpašs, un arī Sigulda man ir īpaša vieta. Tur esmu izaudzis, joprojām dzīvoju un pazīstu vai katru šīs skaistās pilsētas vietiņu. Priecājos, ka tieši Siguldā notiks Kaupēna vienīgā vasaras izrāde, tādēļ aicinu būt kopā ar mums un izbaudīt šo iespaidīgo uzvedumu. Iesaku!"

foto: publicitātes (Jānis Deinats)
Kaupēna lomā iejūtas Latvijas Nacionālā teātra aktieris Raimonds Celms, Dzejnieks ir nemainīgi lieliskais Zigfrīds Muktupāvels, bet Kaupēna mīļoto meiteni Valliju atveido Madara Gaile.

Kaupēna lomā iejūtas Latvijas Nacionālā teātra aktieris Raimonds Celms, Dzejnieks ir nemainīgi lieliskais Zigfrīds Muktupāvels, bet Kaupēna mīļoto meiteni Valliju atveido Madara Gaile. Koncertuzvedumā piedalās arī Anmary, Zigurds Neimanis, Annija Putniņa, Inese Pabērza, Mārtiņš Kagainis, Elizabete Zagorska, Toms Kalderauskis, Edvards Grieze, Emīls Gilučs, Artūrs Biķernieks, lielu pienesumu dod Rīgas Doma kora skolas Mūziklu nodaļas audzēkņu un absolventu iesaiste. Viņu dziedātās kora un vokālās partijas, kā arī horeogrāfiskais  izpildījums rada īpaši dinamisku un jaunības piesātinātu enerģētiku. Izrādē piedalās orķestris Jāņa Lūsēna vadībā.

Koncertuzveduma režisore Paula Plavniece, scenogrāfs Uģis Bērziņš, kostīmu māksliniece Elīna Milta Niedrāja, horeogrāfe Egija Abaroviča, gaismu mākslinieks Jānis Sniķers, vokālā pedagoģe Annija Putniņa. Koncertuzvedumu veidojusi "Producentu grupa 7".