TV
2022. gada 20. aprīlis, 14:58

VIDEO: transpersona Madara detaļās izstāsta, kā notiek dzimuma maiņas operācija

Jauns.lv

Nesen Latviju pāršalca ziņa, ka triju bērnu tēvs Māris grasās veikt dzimuma maiņas operāciju un kļūt par Madaru. Nu Madara nesen atgriezusies no Taizemes, kur piepildīja ilgi loloto sapni - kļūt par sievieti.

Savā pirmajā TV intervijā pēc nozīmīgās operācijas Madara Marta Šterna atklāti un ļoti detalizēti atbild uz raidījuma “Kad viņas satiekas” vadītāju zinātkārajiem jautājumiem par to, kā notiek šī operācija, kāds ir atlabšanas periods un "kur tad viss paliek?".

Madara Marta ļoti pārdomāti izvēlējusies klīniku, kurā piepildīt savu dzīves sapni, un atklāj, ka kļūšana par sievieti viņai izmaksājusi 21 tūkstoti eiro, iekļaujot arī ceļošanas un dzīvošanas izmaksas.

foto: Publicitātes
Madara Marta Šterna.

Kā izrādās, “nogriezts” netiek nekas, bet visi audi tiek pārveidoti, lai izveidotu atbilstošo orgānu. Dzimumu maiņas operācija var būt tik estētiski precīza, ka to, ka neesi piedzimusi kā sieviete, pat ginekologs varot arī neatšķirt. Bet tas, kāds būšot gala rezultāts, esot atkarīgs no “sākotnējā materiāla”. Turklāt pūles jāpieliek arī, lai pieradinātu smadzenes pie tā, ka vairs neesi vīrietis, lai brūces neaizaug. Kā nekā, Madarai “tur, lejā” ir 150 šuves!

Raidījumu “Kad viņas satiekas” skaties otrdienās pulsten 21:35 TV kanālā "STV Pirmā".