Inetas Rudzītes un Gunāra Freidenfelda albuma "Atmiņas, vai kas tu esi mīlestība?" prezentācija

Piektdien, 8. aprīlī notika dziedātājas Inetas Rudzītes un komponista Gunāra Freidenfelda albuma "Atmiņas, vai kas tu esi mīlestība?" prezentācijas koncerts.

gallery icon
75
Mūzika
2022. gada 9. aprīlis, 10:17

Viesi ierodas uz Inetas Rudzītes un Gunāra Freidenfelda albuma prezentāciju

Jauns.lv

Piektdien, 8. aprīlī Vecrīgā notika dziedātājas Inetas Rudzītes un komponista Gunāra Freidenfelda albuma "Atmiņas, vai kas Tu esi mīlestība" prezentācijas koncerts.

Ar šī albuma iznākšanu tiek atzīmēta komponista Gunāra Freidenfelda 80 gadu jubileja, kas bija septembrī, bet dažādu ierobežojumu dēļ netika skaisti atzīmēta. Rudzītei šis ir jau 10. gads kopš solo karjeras uzsākšanas, kad iznāca viņas albums "Baltais zieds".

foto: Mārtiņš Ziders
Sanākušie viesi bauda dziedātājas Inetas Rudzītes un komponista Gunāra Freidenfelda albuma prezentācijas koncertu.

Albumā iekļautas 14 dziesmas, no kurām jau trīs singli nokļuvuši pie klausītājiem agrāk. 2022. gada pavasarī paredzēti arī koncerti Latvijas reģionos, lai iepazīstinātu Latvijas iedzīvotājus ar mākslinieku veikumu.

Albumā "Atmiņas, vai kas tu esi mīlestība?" iekļautas Gunāra Freidenfelda komponētās dziesmas ar latviešu dzejnieku vārdiem – Alfreda Krūkļa, Ārijas Elksnes, Dainas Avotiņas, Austras Skujiņas u.c. – katra atšķirīga ar savu īpašo autora rokrakstu un balsi. Tās ir dziesmas par mūžīgo mīlestības tēmu, atmiņu nezūdamību un nozīmīgumu katra cilvēka dzīvē, par dzīves pilnasinīgo ritējumu un neizbēgamo plūdumu, laiku un cilvēku tajā.

foto: Mārtiņš Ziders
Ineta Rudzīte un Gunārs Freidenfelds.

Ilgi lolotā dziedātājas Inetas Rudzītes iedziedātā albuma nosaukums ir "Atmiņas, vai kas tu esi mīlestība?", kas ir zīmīgi, jo ietver sevī pieredzi, piedzīvoto, soļus, ko katru dienu sper cilvēks, kļūdas un veiksmes, laimes un laimītes, kas noved līdz saprašanai par mīlestību un tās pieņemšanai.

Albuma grafisko attēlojumu veidojis pieredzējušais dizainers Guntars Ošenieks, veidojot to no pikseļiem, kas ir sava veida kodi, kas ielikti mums katram.

Līdz šim dziedātāja Ineta Rudzīte laidusi klajā četrus studijas albumus: "Starp rīta zvaigznēm" (kopā ar Adrianu Kukuvasu), "Baltais zieds", "Manā varā" (Jāņa Lūsēna mūzika), "Tā diena" (dueti ar Ainaru Bumbieri).

Albums būs pieejams straumēšanas vietnē "Spotify" dziedātājas Inetas Rudzītes profilā un "YouTub" Inetas kanālā, kā arī iespējams iegādāties tā fizisko kopiju, sazinoties ar mākslinieci.