Slavenības

Uģis Kuģis nosauc lielāko summu, ko saņēmis ziedojumos par krišnaītu grāmatām

Jauns.lv

Katrs no mums vismaz reizi ir bijis situācijā, kad uz ielas vai veikalā tiek piedāvāts kaut kam ziedot vai iegādāties kādu lietu, nevilšus reaģējot ar paātrinātu soli vai uzkrītošu skatīšanos pretējā virzienā. Tā ir gadījies arī Uģim Kuģim, un tāpēc viņš lieliski saprot cilvēkus, kas tā rīkojas.

Uģis Kuģis nosauc lielāko summu, ko saņēmis ziedoj...

Kuģim pašam bieži vien sanāk būt arī otrajā - piedāvātāju - pusē, jo, lai sludinātu Krišnas apziņu pēc iespējas vairāk cilvēkiem un nolūkā savākt kaut cik līdzekļu krišnaītu zupas virtuvei, viņš mēdz uz ielas pret ziedojumiem piedāvāt vēdiska satura grāmatas.

foto: Rojs Maizītis
Uģis Kuģis.
Uģis Kuģis.

Lai arī grāmatu dalīšana uz ielas ir nozīmīgs veids, kā palīdzēt paēdināt trūcīgos, neko daudz gan nopelnīt šādi nesanākot - to kanāla "360TV" realitātes seriālā "Ģimene burkā" atzīst dedzīgais Krišnas apziņas sludinātājs. Tā kā nepastāv tāda minimālā ziedojuma summa, katrs dod, cik var, un tad bieži vien sanāk, ka ziedojums knapi nosedz grāmatas drukāšanas izmaksas. Labi, ja dienas beigās templim tiek pieci līdz desmit eiro, labās dienās - divdesmit. Taču ir bijuši arī dāsnāki ziedotāji - kā lielāko summu, kuru jebkad saņēmis par grāmatu, Uģis nosauc 108 eiro.