Kristapa Vanadziņa koncerts "Hanzas peronā" 2022. gada martā

2022. gada 31. martā ar džeza pianista Kristapa Vanadziņa koncertu "Hanzas peronā" atklāta Klavierstāstu sērija.

gallery icon
Mūzika
2022. gada 3. aprīlis, 20:20

FOTO: ar Kristapa Vanadziņa koncertu atklāta "Klavierstāstu" sērija

Jauns.lv

2022. gada 31. martā ar džeza pianista Kristapa Vanadziņa koncertu "Hanzas peronā" atklāta "Klavierstāstu" sērija.

"Klavierstāsti" ir koncertu sērija pavisam nelielam skatītāju lokam. Klusināta, mierīga, emocionāla. Iespēja piekļūt cits citam pavisam tuvu, klausoties cilvēku stāstus, dziesmas un skaņdarbus un iepazīstot citam citu no jauna.

Kristaps Vanadziņš ir viens no spožākajiem Latvijas mūsdienu džeza pianistiem, kurš mūzikas telpā atgriezis džeza trio sastāvus. Kristapa repertuārā vienmēr saplūst vairāki žanri, spēlētajās kompozīcijās saklausāmi neparasti harmoniski risinājumi un radošas novitātes.

Koncertā bija iespēja baudīt solo programmu “Portreti”, iespēja ceļot dažādās pasaules sfērās un notikumos, dzirdēt mūziku no "Kristapa Vanadziņa Trio" jaunās vinila plates "Mīlestības dārzs ir aizaudzis", kura saņēmusi "Zelta mikrofona" balvu džeza kategorijā. Savukārt klausītāju portreti tika iemūžināti brīvās improvizācijās, portretējot koncertu viesus atsevišķi un ļoti personīgi.

Klavierstāstu programma, kas paredzēta nelielam skatītāju lokam turpināsies 12. aprīlī ar Daumanta Kalniņa uzstāšanos.

  • 21. aprīlī būs Rokkoncerts solo ar Juri Kaukuli.
  • 23. aprīlī Rīgā viesosies Ewert Sundja, dziesmu autors izpidītājs un atzītās Igaunijas grupas “Ewert and The Two Dragons” solists.
  • 26. aprīlī uzstāsies Zelma Jēgere jeb VIŅA, savu klavierstāstu apvienojot ar klaviermūziku.
  • 10. maijā ar savu stāstu "Klavierstāstu" programmu noslēgs pianists un grupas “Dagamba” dalībnieks Dainis Tenis ar savu jauno programmu “Decoder”.