Slavenības
2022. gada 23. marts, 12:55

Smagas operācijas un mēnesis komā - režisors Mihails Gruzdovs stāsta par cīņu ar vēzi

Jauns.lv

Pazīstamajam teātra režisoram Mihailam Gruzdovam beidzamajā laikā nācies stāties pretim ļoti nopietniem veselības sarežģījumiem, un cīņa ar baiso pretinieku vēzi vēl nav galā. Režisors pārcietis vairākas smagas operācijas un mēnesi pat pavadījis komā. Par to, kas palīdzējis šos pārbaudījumus izturēt, un par kādām dzīves vērtībām tie likuši aizdomāties, viņš atklātā sarunā dalās kanāla "360TV" raidījumā "Pasaki to skaļi".

"Sieva un meita ir mana vienīgā dzīves jēga," tā bijusi viena no pirmajām domām, pamazām nākot pie samaņas pēc ilgstošās komas.

Kad režisors uzzinājis diagnozi vēzis, Gruzdovam svarīgākās bijušas divas lietas - sakārtot juridiskos jautājumus, mantojuma lietas, un, kā ticīgam cilvēkam, arī savas attiecības ar Dievu.

foto: Juris Rozenbergs
Mihails Gruzdovs ar sievu Indru Rogu šogad "Lielā Kristapa" atklāšanā.

"Pēdējais svarīgais uzdevums man ir izprecināt jaunāko meitu," Gruzdovs jokojot atklāj, ka pieturas pie konservatīviem uzskatiem. Ar Pēterburgā dzīvojošo, pieaugušo meitu viņam pirms slimības bijis pat strīds par to, ka viņi ar dzīves biedru jau septiņus gadus dzīvo kopā, bet nav noformējuši savas attiecības oficiāli.

Otra lieta, kas Gruzdovam palīdz vissmagākajos brīžos, ir humors, un viņa joki mēdz būt visai savdabīgi. “Reiz bija fiziski tik slikti, tādas mokas, ka vairs negribēju dzīvot, negribējās pat elpot. Bet nākamajā rītā teicu medmāsiņai: "Ķirurgs teica, ka jūs šodien ar mani gulēsit!" Bet ķirurgs taču slimnīcā ir kā Dievs - ko viņš saka, tas jādara. Viņa gandrīz noticēja! Nu, esmu es tāds huligāns, bet ko lai dara – bez humora taču nevar," pat skatoties nāvei acīs, sīkstajam vīram prāts nesas uz jokiem.

Režisors Mihails Gruzdovs iepērkas pirotehnikas veikalā

Lai sarīkotu savas sievas Indras Rogas 50 gadu jubilejas ballītē uguņošanu, režisors Mihails Gruzdovs devās uz pirotehnikas veikalu.

gallery icon