foto: CAMERA PRESS/Chris Ashford / Vida Press
Franču kino leģenda Alēns Delons gatavojas aiziet no dzīves, izmantojot eitanāziju
Alēns Delons.
Slavenības
2022. gada 18. marts, 14:14

Franču kino leģenda Alēns Delons gatavojas aiziet no dzīves, izmantojot eitanāziju

Jauns.lv

Leģendārais franču aktieris Alēns Delons ir pārliecināts, ka cilvēkam ir tiesības izvēlēties, kur un kad viņš vēlas mirt. Mākslinieks tagad ir noskaņojies atvadīties no dzīves.

Eiropas kino seksa simbolam Alēnam Delonam ir jau 86 gadi. Savas dzīves laikā aktieris nospēlējis desmitiem spilgtu lomu, uz ekrāna atveidojot kā labos tēlus, tā neliešus. Taču tagad Delonam vairs nav fiziski spēka, lai turpinātu intensīvi strādāt. Mākslinieks aizvien biežāk sūdzas par savu veselību un aizdomājas par nāvi.

Alēns Delons laiku lokos

gallery icon

Vienā no intervijām viņš uzsvēris, ka ir gatavs eitanāzijai, lai brīvprātīgi aizietu no dzīves. Viņš šobrīd dzīvo Šveicē, kur šī procedūra ir likumīga un atļauta. “No noteikta vecuma mums ir tiesības klusi aiziet, izvairoties no slimnīcām, injekcijām un citām lietām,” ir pārliecināts aktieris.

foto: Best Image / BACKGRID/ Vida Press
Alēns Delons ar dēlu Entoniju Delonu sava drauga un kolēģa Žana Pola Belmondo bērēs Parīzē 2021. gada septembrī.

Delons jau sakārtojis mantojuma jautājumus, novēlot kapitālu saviem bērniem. Aktieris arīdzan pēc palīdzības vērsies pie sava dēla Entonija, uzskatot, ka viņam jāparūpējas, lai nokārtotu visas nepieciešamās formalitātes eitanāzijas procedūras veikšanai.

“Tētis lūdza, lai pavadu viņu līdz galam, bet es atteicos. Man bija tam savi iemesli. Eskorta lomu uzņemsies mana māsa Anuška,” norādījis Entonijs.

foto: CAMERA PRESS/Theodore Wood / Vida Press
Alēns Delons ar meitu Anušku 2019. gada Kannu kinofestivālā.

Pagaidām nav zināms, kad Delons izšķirsies veikt procedūru. Šobrīd aktieris cenšas baudīt dzīvi. Viņš bieži ceļo pa Šveici, daudz komunicē ar draugiem. Kā stāsta Alēna tuvinieki, īstais brīdis vēl nav pienācis, taču viņi neko nevar apgalvot.

2019. gada jūnijā Delons piedzīvoja insultu. Viņu nogādāja slimnīcā pēc sūdzībām par reiboni un galvassāpēm. Viņš ārstējās vienā no Šveices klīnikām.

Franču kinoleģendas Alēna Delona dēls Alēns Fabiāns Delons

gallery icon