Zigurdu Neimani līdz skatuvei aizveda lauzta kāja
foto: Rojs Maizītis
“Vesela apstākļu sakritības kaskāde mani noveda līdz teātrim, bet nevaru teikt, ka tas būtu mērķtiecīgs solis. To izkārtoja nejaušs gadījums,” pasmaida Zigurds Neimanis.
Slavenības
2022. gada 4. martā, 15:42

Zigurdu Neimani līdz skatuvei aizveda lauzta kāja

Kas Jauns Avīze

Aktierim un režisoram Zigurdam Neimanim 3. martā apritēja 75. šūpļa svētki. Zigurds nekādos laikos nav zaudējis tikai sev vien raksturīgo humora dzirksti un joprojām ir možs un dzīvespriecīgs.

Zigurdu Neimani līdz skatuvei aizveda lauzta kāja...

“Kas Jauns Avīze” viesojusies viņa ģimenes mājvietā Rīgā, Baronielā, kopīgi ritinot atmiņu kamolīti, iemalkojām viņa dzīvesbiedres Indras gatavoto melno kafiju ar medus piedevu.

Neimanis atceras, ka viņam nav bijusi ne mazākā doma, ka varētu kāpt uz teātra skatuves. Pēc vidusskolas Zigurds iestājās Latvijas Universitātes ģeogrāfos, un bijušas pilnīgi citas ieceres, piemēram, kļūt par mežsargu, jo daba vienmēr bijusi  tuva.

“Vesela apstākļu sakritības kaskāde mani noveda līdz teātrim, bet nevaru teikt, ka tas būtu mērķtiecīgs solis. To izkārtoja nejaušs gadījums,” atklāj Neimanis. Viņa agrīnās jaunības draugs bija režisora Arnolda Liniņa toreizējā Skolotāju nama vadītā dramatiskā kolektīva dalībnieks.

“Viņš atskrēja pie manis un teica: saproti, Ziga, mums ir sūdi, rīt ir skates izrāde Figaro kāzas, un vienas epizodiskās lomas tēlotājs salauzis kāju, atrodas traumās ieģipsēts, bet teksts šim ir tikai pāris teikumi,” pasmaida tagad populārais aktieris. Draugs toreiz paudis, ka, viņaprāt,  vienīgais, kurš varētu bez lielām pūlēm šo lomu izpildīt, esot Zigurds.

Vairāk par Zigurda Neimaņa “teatrālajiem piedzīvojumiem” un kurioziem režisora darbā lasiet jaunākajā “Kas Jauns Avīzes” numurā.