Slavenības
2022. gada 2. marts, 11:29

Navaļnija sieva Jūlija kopā ar dēlu vēršas pie pasaules: "Mēs nebūsim kara līdzdalībnieki!"

Jauns.lv

Kremļa opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija sieva Jūlija sociālajos tīklos dalījusies ar vēstījumu, kurā nosodīts Krievijas karš Ukrainā.

Jūlija Navaļnaja savā "Instagram" kontā, kuram seko vairāk nekā miljons interneta lietotāju, ievietojusi zīmīgu fotoattēlu, kurā viņa redzama kopā ar savu dēlu Zaharu. Māte un dēls fotogrāfijā tur divus paceltus pirkstus, kas simbolizē mieru, un kadra centrā ir plakāts ar uzrakstu "Karam - nē! Putins nav Krievija!" Navaļnaja savam vēstījumam pievienojusi arī nedaudz plašāku komentāru.

"Putins nav Krievija! Mēs nevēlamies nevienu bombardēt. Ne uz vienu šaut. Nevienu iekarot. Mēs vēlamies mieru. Mūsu ir desmitiem miljonu. Mēs nebūsim līdzvainīgi kara noziegumos. Un mēs neklusēsim. Nē - karam! ” viņa raksta. Šo Navaļnija ģimenes sūtīto ziņu jau vairāk nekā 233 000 cilvēku atzīmējuši ar "Patīk" sirsniņu.

Jauns.lv atgādina, ka Krievijas prezidenta Vladimira Putina redzamākais pretinieks Aleksejs Navaļnijs joprojām atrodas ieslodzījumā. Viņš tika arestēts pēc atgriešanās no Vācijas, kur piecus mēnešus ārstējās pēc saindēšanās ar nervus paralizējošo vielu "Novičok".

Navaļnijs apgalvo, ka ticis saindēts pēc Krievijas prezidenta Putina pavēles, taču Kremlis to noliedz. Navaļnija arests izraisīja virkni protestu visā Krievijā, piedaloties desmitiem tūkstošu cilvēku. Varas iestādes aizturēja aptuveni 11 000 cilvēku; daudzi no viņiem tika sodīti ar naudas sodu vai 7 līdz 15 dienām arestā. 

Aleksejs un Jūlija Navaļniji ir precējušies vairāk nekā 20 gadus, viņiem ir divi bērni.

Alekseja Navaļnija un viņa sievas Jūlijas dzīve "Instagram" mirkļos

gallery icon

Krievijā notiek mītiņi Navaļnija atbalstam

Krievijā policija trešdien aiztur cilvēkus opozicionāra Alekseja Navaļnija atbalsta mītiņos vairākos desmitos valsts pilsētu.

gallery icon

Ļaudis Krievijā dodas ārā, lai iedegtu lukturīšus un sveces Navaļnija atbalstam

gallery icon