Koncertuzveduma "Kaupēn, mans mīļais" izrādes 2022. gada februārī

Jāņa Lūsēna un Māras Zālītes rokoperas "Kaupēn, mans mīļais" atjaunotā koncertuzveduma izrādes Jelgavā un Liepājā 2022. gada februārī.

gallery icon
41
Mūzika
2022. gada 28. februāris, 14:50

FOTO: Jelgavā un Liepājā izskan koncertuzvedums "Kaupēn, mans mīļais"

Jauns.lv

Milzīgu skatītāju atsaucību piedzīvojušas pirmās izrādes Jelgavā un Liepājā Jāņa Lūsēna un Māras Zālītes rokoperai "Kaupēn, mans mīļais".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

“Pasaule ir atkal mainījusies”, saka komponists Jānis Lūsēns. “Tas pats jauniestudējums, ko pirms diviem gadiem paspējām nospēlēt vien dažas izrādes, tagad ieguvis jaunu, vēl jaudīgāku jēgu. Mūsu pasaule Ukrainas notikumu iespaidā pēkšņi ir kļuvusi trausla, un to noturēt var tikai cilvēcība. Ir aktualizēts Lielais jautājums par izvēli un vērtībām.”

Savukārt Māra Zālīte atzīmē: “Nepanesama ir mūsu iecietība pret noziedzību - zagšanu, laupīšanu un meliem. Tā ir mūsu sabiedrības nelaime. Kamēr par varoņiem uzskatīs valsts apzadzējus un izlaupītājus, kamēr ievēlēs par pilsētu mēriem un Saeimas deputātiem, tikmēr...  Izrāde ir kliedziens un aicinājums pacelt acis, morāli attīrīties un šķīstīties, sakārtot katram sevi atbilstoši vispārcilvēciskām vērtībām. Cilvēk, mans mīļais!”

Koncertuzvedumā Kaupēna lomā iejūtas Latvijas Nacionālā teātra aktieris Raimonds Celms, Dzejnieks ir nemainīgi lieliskais Zigfrīds Muktupāvels, bet Kaupēna mīļoto meiteni Valliju atveido Madara Gaile. Jauniestudējumā piedalās arī Anmary, Zigurds Neimanis, Annija Putniņa, Inese Pabērza, Mārtiņš Kagainis, Elizabete Zagorska, Toms Kalderauskis, Edvards Grieze, lielu pienesumu dod Rīgas Doma kora skolas Mūziklu nodaļas audzēkņu un absolventu iesaiste. Viņu dziedātās kora un vokālās partijas, kā arī horeogrāfiskais  izpildījums  rada īpaši dinamisku un jaunības piesātinātu enerģētiku. Izrādē piedalās arī orķestris Jāņa Lūsēna vadībā.

Koncertuzveduma režisore Paula Plavniece, scenogrāfs Uģis Bērziņš, kostīmu māksliniece Elīna Milta Niedrāja, horeogrāfe Egija Abaroviča, gaismu mākslinieks Jānis Sniķers, vokālā pedagoģe Annija Putniņa. Koncertuzvedumu veidojusi "Producentu grupa 7".

Koncertuzvedums jaunnedēļ būs skatāms Latgales vēstniecībā GORS (11.03.) un Rīgā, VEF kultūras pilī (13.03).  Izsludinātas arī izrādes Valmierā (9.04.) un Ogrē (6.05.).