Mūzika
2022. gada 14. februāris, 11:11

Noklausies - Valentīndienā jaunu dziesmu piedāvā leģendārie "Hameleoni"

Jauns.lv

Atzīmējot Visu mīlētāju dienu 14. februāri, jaunu dziesmu "Moonlight and Sea" piedāvā leģendārā pašmāju romantiskās deju mūzikas apvienība "Hameleoni".

Kā saka grupas dalībnieki, šī, iespējams, ir "Hameleonu" romantiskākā dziesma. Un, kā izrādās, tā ir dueta pirms vairākiem gadiem ierakstītā singla "Zvaigzne un nakts" angliskā versija.

Mūziku šai dziesmai, kā jau vairumam “Hameleonu” skaņdarbu, sarakstījis komponists un producents Gaitis Lazdāns, bet vārdu autors ir grupas taustiņinstrumentālists Andris Veinbergs.

Grupas ,,Hameleoni” 20 gadu jubilejas lielkoncerts

2019. gada 7. februārī VEF Kultūras pilī notika grupas ,,Hameleoni” 20 gadu jubilejas lielkoncerts, kas pulcēja pilnu zāli ar grupas ...

gallery icon

"Tā nav nejaušība, ka singla izdošanas datums tika noteikts 14. februāris," saka Veinbergs. "Mūsu mūzikā mīlestības tēma laikam tomēr ir pati galvenā un svarīgākā… To zina arī mūsu fani, tāpēc vēlējāmies viņus iepriecināt ar kādu pārsteigumu tieši šajā Mīlestības dienā. Runājot par dziesmas teksta tapšanas procesu, mani stipri iedvesmoja kādā vācu grupas “Reamonn” videoklipā redzamā atziņa, kas latviski varētu tikt tulkota apmēram šādi: “mīlēt”- tas nav nekas, “tikt mīlētam” – tas jau ir kaut kas, toties “mīlēt un tikt mīlētam” ir VISS. Arī mūzika šajā dziesmā ir rakstīta nevis kā himna mīlestībai, bet gan drīzāk tajā ieskanas pa kādai smeldzīgai notij… "

Kā atklāj grupa, nākotnē tiek plānots arī jauns grupas albums (visticamāk - EP formātā) ar dziesmām angļu valodā. Albumā varētu tikt iekļautas angliskās versijas tādām pašmāju klausītājiem labi zināmām dziesmās kā "Nakts" , "Aiz varavīksnes", "Tava sirds lai skrien".

Par latviešu „Modern Talking” dēvētā grupa „Hameleoni”

gallery icon