Slavenības
2022. gada 15. februāris, 07:18

"Jādomā, kā vairāk nopelnīt!" - Andrejs Ēķis lielo rēķinu dēļ izdevumus nesamazinās

Marta Martinsone

Žurnāls "Kas Jauns"

Ne vienu vien beidzamajos mēnešos teju izmisumā iedzinusi gāzes un elektrības cenu celšanās. Kino režisors Andrejs Ēķis iesaka nekurnēt, bet censties vairāk nopelnīt!

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kino producents, režisors un uzņēmējs Andrejs Ēķis ar sievu Dainu Gāgu-Ēķi un bērniem dzīvo plašā trīsstāvu namā.

Ciemos pie Andreja Ēķa

Ciemos pie kino režisora un producenta Andreja Ēķa un viņa ģimenes.

gallery icon
37

Kad Andrejs un Daina 2013. gadā apprecējās, jaunā ģimene uzreiz kļuva itin kupla. No iepriekšējām attiecībām Andrejam bija trīs dēli, Dainai – divas meitas. 2015. gadā pasaulē nāca abu pirmā kopīgā atvase – dēls Aleksandrs. Tā nu Ēķim arī namu vajadzēja būvēt gana plašu. Uzbūvēts tika savrupnams, kas pēcāk izmantots arī Ēķa kino projektos – tajā tika uzņemta krietnu popularitāti ieguvusī komēdija "Klases salidojums". Mājas iekārtojumu veidojusi Ēķa dzīvesbiedre Daina Gāga-Ēķe. “Tā kā filma tika uzņemta bez valsts finansējuma, man nebija izvēles. Vajadzēja filmēt paša mājās,” savulaik par mājas izmantošanu kino vajadzībām teica režisors.

Nu sarunā ar žurnālu "Kas Jauns" Ēķis atzīst, ka, ņemot vērā mājas apmēru, viņš ir nobažījies par to, cik nāksies maksāt par apkuri, ko nodrošina gāzes iekārta. “Godīgi sakot, negribas tos rēķinus ieraudzīt, jo skaidrs, ka cenas ir kāpušas divas un trīs reizes. Tas cipars būs liels, tas skaidrs,” nosaka kino industrijas darbonis.

Taujāts, kā centīsies glābt esošo situāciju, režisors saka, ka samazināt izdevumus neesot viņa plānos. “Jādomā nevis kā ietaupīt, bet gan kā vairāk nopelnīt. Manā dabā nekad nav bijis plāns no kaut kā atteikties, bet gan meklēt risinājumu,” uzsver kino producents.

Andreja Ēķa filmas "Blēži" pirmizrādes viesi

gallery icon
113