foto: AFP/Scanpix
Roterdamā demontēs vēsturisku tiltu, jo Džefa Bezosa jahta ir par lielu, lai tiktu tam cauri
"De Heff" 2017. gadā piedzīvoja vērienīgu restaurāciju, un Roterdamas pašvaldība solīja to vairāk nekad nedemontēt.
Slavenības
2022. gada 3. februāris, 11:31

Roterdamā demontēs vēsturisku tiltu, jo Džefa Bezosa jahta ir par lielu, lai tiktu tam cauri

Jauns.lv

Roterdama daļēji demontēs savu vēsturisko tiltu “Koningshaven”, lai tam cauri varētu izbraukt “Amazon” dibinātāja Džefa Bezosa jaunā jahta, raksta Nīderlandes mediji.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Bezosa jauno 430 miljonu eiro vērto superjahtu būvēs uzņēmums “Oceano”, kas specializējas lielizmēra jahtu būvē. Tā tiks būvēta Alblaserdamā, un vienīgais ceļš līdz jūrai ir caur vēsturisko Roterdamas metāla tiltu, ko vietējie sauc par “De Heff”. Tomēr 40 metru augstais kuģis būs pārāk liels, lai tiktu tam cauri, tādēļ tilta vidusdaļa tiks demontēta.

Kamēr pašvaldība ir piekritusi Bezosa vēlmei, tas saniknojis Roterdamas Vēsturisko biedrību, kas atgādinājusi, ka pašvaldība solījusies “De Heff” vairāk nekad nedemontēt pēc tam, kad tas 2017. gadā piedzīvoja vērienīgu restaurāciju.

Tilts, kam piešķirts valsts nozīmes pieminekļa simbols, tika uzbūvēts 1878. gadā, bet Otrā pasaules kara laikā cieta no bombardēšanas. Tā bija viena no pirmajām konstrukcijām, kas pilsētā pēc kara tika atjaunota.

“Oceano” un Bezoss procesa izmaksas atlīdzinās, turklāt pašvaldība tajā saredz ekonomisku pienesumu. Darbi aizņems dažas nedēļas un gaidāms, ka tas notiks šovasar.

58 gadu vecais Bezoss ir viens no pasaules bagātākajiem cilvēkiem.

„Amazon” dibinātājs Džefs Bezoss ar sievu Makenziju

gallery icon
21