foto: Publicitātes (Roberts Streičs).
Noklausies - ar jaunu dziesmu "Latvietis" klajā nāk grupa "Līvi"
"Līvu" 2022. gada versija.
Mūzika
2022. gada 6. janvāris, 11:11

Noklausies - ar jaunu dziesmu "Latvietis" klajā nāk grupa "Līvi"

Jauns.lv

Leģendārā grupa "Līvi", kuras sastāvā šobrīd joprojām spēlē ģitārists un dziesmu autors Ainars Virga, bet pie taustiņiem ir Guntars Mucenieks, nedomā dusēt uz lauriem un jauno gadu iesāk ar jaunu dziesmu "Latvietis".

"Man gribējās uzrakstīt kaut ko par mums pašiem. Te nu tas ir," saka Ainars Virga.

Dziesmas pamatā ir Guntara Rača dzejolis, kurš bija publicēts 2015. gadā grāmatā “Laikam laika nav”, bet pēc Ainara Virgas lūguma tika īpaši pagarināts dziesmas specifikai. Līdzīgi jau ir noticis agrāk, kad dzejolis “Es karājos tavā bizē, jo man tava bize simpatizē” pārtapa par vēlāk tik populāro dziesmu “Bize” ar vairākiem pantiņiem.

Dziesma ierakstīta Liepājā, Mārtiņa Burkevica un Egila Meža studijās, bet to miksējis un skaņas pēcapstrādi veicis Gints Stankevičs studijā "Factory Sound Studio", Rīgā. Dziesmas teksta video pamatā ir kāda grupas "Līvi" privātā koncerta fragmenti, kas filmēti Liepājā. Tā arī bija pirmā reize, kad tika izmēģināta jaunā dziesma. Teksta video veidojis grupas galvenais palīgs Roberts Streičs.

Grupas "Līvi" albuma "Pluss Mīnuss" prezentācija Latvijas 1. Rokkafejnīcā

17. maijā klajā nāca grupas "Līvi" jaunais albums "Pluss Mīnuss". Tā prezentācija notika Latvijas 1. Rokkafejnīcā. Albumā iekļautas ...

gallery icon
121

Ierakstā piedalījās arī grupas "Līvi" agrākā sastāva (1980-1987, 2004-2010) bundzinieks Vilnis Krieviņš un grupu "The Hobos" un "Otra puse" basģitārists Mārtiņš Burkevics.