Slavenības
2021. gada 15. decembris, 19:01

Karaliene šogad rīkos Ziemassvētku pusdienas, neraugoties uz brīdinājumiem par omikrona izplatību

Jauns.lv

Karaliene Elizabete II nākamo otrdien rīkos gadskārtējās Ziemassvētku pusdienas - ziņo vairāki informācijas avoti. Pērn Covid-19 dēļ karaliene bija spiesta atcelt visus svētku plānus – nenotika ne svinīgās pusdienas, ne ģimenes kopā sanākšana Ziemassvētku vakarā Sandringemā. Lai arī šobrīd izskan brīdinājumi par vīrusa jaunā paveida omikrona izplatību, karaliene pirmssvētku pusdienas tomēr rīkošot.

95 gadu vecumu sasniegusī Lielbritānijas karaliene svinīgās pusdienas rīkos Vindzoras pilī, kur uzturas jau kopš koronavīrusa pandēmijas sākuma. Paredzēts kā tās apmeklēs aptuveni 50 radinieki, kuru skaitā būs arī troņmantnieks princis Čārlzs ar sievu Kamillu.

Karaliene Elizabete II rīko pieņemšanu Pasaules Investīciju samita dalībniekiem 2021. gada 19. oktobrī

gallery icon

Paredzēts, ka uz pusdienām ieradīsies arī trīs no karalienes jaunākajiem četriem mazmazbērniem – Augusts, Lūkass un Sjena. Taču princis Harijs ar sievu Meganu Mārklu, dēlu Ārčiju un šogad pasaulē nākušo meitu Lilibetu paliks ASV, un ģimenei svinībās nepievienosies.

Megana Mārkla dodas uz karalienes Ziemassvētku pusdienām 2017. gadā

Dodoties uz karalienes Elizabetes II rīkotajām Ziemassvētku pusdienām Bekingemas pilī, prinča Harija līgava Megana Mārkla izvēlējusies zīmola „Self Portrait” kleitu ...

gallery icon

Šie būs karalienes pirmie Ziemassvētki bez vīra prinča Filipa līdzās. Pēc 73 laulībā nodzīvotiem gadiem, šā gada aprīlī 99 gadu vecumā viņš devās mūžībā. Savu 100. dzimšanas dienu, kas bija jūnijā, princis nesagaidīja.

Elizabete II un Edinburgas hercogs no kāzām līdz 73. gadadienai

gallery icon

Karalienes ikgadējās Ziemassvētku pusdienas, kas parasti notika Bekingemas pilī, pērn bija jāatceļ, jo Covid delta paveida uzliesmojuma dēļ valstī bija ieviesti stingrāki ierobežojumi.

Taču ieteikumi atcelt pasākumu arī šogad nav guvuši atbalstu karaļnamā.

Karaliene Elizabete II pirmo reizi satiek ģimeni kopš pandēmijas sākuma. 2020. gada decembris

gallery icon

Dienu pēc svinīgā pasākuma, kurā netrūks vīns, uzkodas un bagātīgs svētku mielasts, karaliene ar helikopteru mēros ceļu uz Sandringemu Norfolkas grāfistē, kur pavadīs brīvdienas.

foto: Bav Media / SplashNews.com/ Vida Press
Karalienes Elizabetes II īpašums Norfolkas grāfistē – Sandringema.

Ģimene viņai pievienosies Ziemassvētku vakarā un pirmajos Ziemassvētkos visi dosies uz dievkalpojumu Svētās Magdalēnas baznīcā.

Hercogiene Ketrīna un princis Viljams ar bērniem ceļā uz baznīcu 2019. gada 25. decembrī

gallery icon

Kāds no karaļnamam pietuvinātiem avotiem laikrakstam “The Sun” norādījis, ka šobrīd svētku plānošana notiekot pilnā sparā, taču šā brīža situācijā viss var mainīties arī pēdējā mirklī, ja izvērtētie riski izrādīsies lielāki.