Slavenības

"Likās, ka nolikšu karoti," - pašmāju mūziķis DJ Rudd pastāsta par dzīvi ar veģetatīvo distoniju

Jauns.lv

Latviešu dīdžejs Rudd, īstajā vārdā Rūdolfs Budze (37), atklāti dalījies ar privātu stāstu par dzīvi ar veģetatīvo distoniju, kuras pirmo lēkmi sajutis 22 gadu vecumā.

"Likās, ka nolikšu karoti," - pašmāju mūziķis DJ R...

Viņš atklāj, ka piedzīvojis tādu aritmiju, ka bijis pārliecināts -  tie ir viņa elpas pēdējie vilcieni. "Tās epizodes bija tādas, ka tu vairs nesaproti, kas notiek. Vienu nakti sauc ātros, un, goda vārds, man ir bijusi sajūta, ka es “lieku karoti nost”. Viss, atā, es eju pie dieviem! Man ir tāda aritmija, un tad vienā brīdī liekas, ka sirds ir apstājusies," viesojoties telekanāla “STV Pirmā!” sarunu šovā “Kad viņas satiekas”, savā pieredzē dalījās populārais mūziķis un producents.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
DJ Rudd.
DJ Rudd.

Diagnozi “veģetatīvā distonija” viņam uzstādījis neirologs, kurš pēc kakla asinsvadu sonogrāfijas nozīmējis trankvilizatorus, kas palīdzējuši mazināt trauksmes sajūtu. DJ Rudd lēš, ka panikas lēkmes, visticamāk, izraisījis viņa tā brīža dzīves veids, izmainītais dienas ritms, negulētās naktis un, iespējams, ne visai veiksmīgās attiecības, kas radījušas papildus stresu.