Mūzika
2021. gada 19. novembris, 11:14

Grupa "Iļģi" laiž klajā pirmo vēstnesi no gaidāmā opusa "Mēs deviņi bāleliņi"

Jauns.lv

Grupa "Iļģi" savā 40. dzimšanas dienas gadā un Latvijas dzimšanas dienas mēnesī laiž klajā opusu - latviešu folklorā garāko dziesmu - "Mēs deviņi bāleliņi". Kā pirmais vēstnesis no digitālā albuma ir radio singls "Vai tu mumsim līdzi nāksi?".

Darbs pie opusa veidošanas un ierakstīšanas studijā noritējis gandrīz divu gadu garumā. Ierakstā kopā ar Iļģiem piedalījās arī vairāki viesmākslinieki, tostarp Irīna Mihailovska, Uģis Prauliņš un Ivars Cinkuss, ar kuriem Iļģi radoši sadarbojušies jau vairākkārt. Albuma vāciņa dizaina autors ir Toms Burāns, kurš turpina strādāt pie animēta mūzikas video.

"Iļģi" 35 gadu jubilejas lielkoncerts "Spēlēju. Dancoju. Dejoju"

Svētdien, 14.maijā, "Arēnā Rīga" notika postfolkloras grupas "Iļģi" 35.jubilejai veltīts lielkoncerts "Spēlēju. Dancoju. Dejoju".

gallery icon
133

Par grupu "Iļģi"

"Iļģi" ir zināmākā postfolkloras grupa Latvijā, kura, smeļoties iedvesmu latviešu folklorā, rada pati savu, oriģinālu mūziku. "Iļģiem" būtiska ir pašmāju klausītāju atsaucība un dažādo vecumgrupu plašais klausītāju loks, kā arī fakts, ka "Iļģu" mūziku klausās arī folklorā citkārt īpaši neieinteresēti cilvēki.

Grupas kontā ir 17 izdoti albumi, saņemtas atzinības un vairāki apbalvojumi, tostarp Lielā mūzikas balva un piecas reizes "Iļģi" ir saņēmuši Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvu par labāko mūsdienu tautas mūzikas albumu.

foto: Publicitātes (Kristaps Kalns)
"Iļģi".

"Iļģi" šodien: Ilga Reizniece (balss, vijole), Māris Muktupāvels (balss, kokles, dūdas, akordeons, stabule), Gatis Gaujenieks (balss, basģitāra, ģitāra, ģīga, mandolīna), Egons Kronbergs (basģitāra, ģitāra), Mārtiņš Linde (sitamie instrumenti).