1dienas
19stundas
29minūtes
46sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Trakā pasaule

“Es domāju, ka tā ir rotaļlieta” - Jaunzēlandes krastā izpeldējis rets Antarktikas pingvīns. VIDEO

Jauns.lv

Antarktikas pingvīns pieveicis 3000 kilometru tālu ceļu pa ledainajiem ūdeņiem, attopoties Jaunzēlandes dienvidaustrumu krastā.

“Es domāju, ka tā ir rotaļlieta” - Jaunzēlandes kr...

Kā vēsta ārzemju mediji, jaunzēlandietis Harijs Sindžs, kurš ieraudzījis putnu, sākumā nodomājis, ka tā ir rotaļlieta. Viņš un sieva devušies pastaigā pa pludmali pēc garas darba dienas, kad ieraudzījis Antarktikas iemītnieku, ko viņi nosaukuši par Pingu.

“Es sākumā nodomāju, ka tā ir mīkstā rotaļlieta, taču pēkšņi pingvīns pakustināja savu galvu, un es sapratu, ka viņš ir īsts,” Sindžs pastāstīja britu raidorganizācijai BBC.

Pingu esot bijis nekustīgs stundu, un izskatījies noguris, piebilda Sindžs, kurš sazinājies ar pingvīnu glābējiem. Notikuma vietā ieradies Tomass Straks, kurš vairāk nekā 10 gadus nodarbojies ar pingvīnu rehabilitāciju. Viņš esot bijis pārsteigts ieraudzīt, ka tas ir Adeles pingvīns - suga, kas atrodama tikai Antarktikā.

foto: ekrānuzņēmums no video

Tajā pat vakarā Straks ar veterinārārsta palīdzību izglāba pingvīnu. Pingu pēc garā ceļojuma no Antarktikas bijis nedaudz nokrities svarā un dehidrējies. Straks piebildis, ka putniem ir sarežģītāk atrast ēdienu līdz ar ūdens temperatūras celšanos.

“Kad ūdens kļūst siltāks, zivis parasti peld zemāk, kur ir vēsāk. Tāpēc pingvīniem rodas grūtības tās atrast,” Straks sacīja.

Šis ir trešais Adeles pingvīns, kas ieraudzīts Jaunzēlandes krastos. Iepriekš šī suga tur manīta vien 1993. un 1962. gadā.