foto: Ekrānuzņēmums no Twitter
Slepena militārā bāze vai kalns no augšas? "Google Maps" kartē atrod aizdomīgu melno caurumu
Trakā pasaule
2021. gada 5. novembris, 05:59

Slepena militārā bāze vai kalns no augšas? "Google Maps" kartē atrod aizdomīgu melno caurumu

Jauns.lv

Kāds "Reddit" lietotājs ar lietotājvārdu "kokoblocks" "Google Maps" kartē atradis trīsstūrveida salu, kas atgādina melno caurumu.

"Kāda velna pēc! Tas neizskatās pēc salas!" lietotājs rakstīja "Google Maps" palīdzības forumā, klāt pievienojot ekrānuzņēmumu no kartes.

Uzmanību viņa ierakstam pievērsa arī ārvalstu mediji. Savā ierakstā autors neprecizēja, kur atrodas šī sala un kā viņš to atrada. Lietotāji izvirzīja daudz un dažādas versijas par to, kas tas ir.

Lūk, galvenās no tām: kalna virsotne, kas paceļas virs ūdens; sala ar tumšām klintīm un kokiem; tumšas sēnes, kas aug salas vidū; slepena kara bāze; pazemes vulkāns; sala no seriāla "Lost"; avarējis NLO; caurums ādas sēdeklī; tukšums.

Daži padomāja, ka "Google Maps" cenzējuši salas attēlu, lai slēptu nezināmu objektu. "Google" nereti izplūdina tādus objektus, kā kara bāzes vai cietumus, lai neatklātu to atrašanās vietu.

Rezultātā "Reddit" lietotāji tomēr salu atrada. "Melnais caurums" atrodas Klusajā okeānā un ietilpst Kiribati Republikas sastāvā.

1820. gadā to aklāja krievu ceļotājs (dzimis Krievijas Impērijā, vietā, kas mūsdienās ir Igaunijas teritorija) Fabians Gotliebs (Fabian Gottlieb von Bellingshausen).

Salu nosauca par godu viņa kuģim "Vostok" jeb "Austrumi".