Slavenības
2021. gada 1. novembris, 14:44

TV raidījumu vadītāja Grēta Peide atgriezusies Latvijā un sākusi mācīties kino režiju

Marta Martinsone

Žurnāls "Kas Jauns"

Oktobrī notikušās Rīgas modes nedēļas translāciju vadītāja bija ētera personība Grēta Peide. Viņa atzīst – iziešana rampas gaismā bija tieši tas, kas nepieciešams pirms lokdauna.

Sarunā ar žurnālu "Kas Jauns" raidījumu vadītāja, producente, stiliste un uzņēmēja Grēta Peide (pirms uzvārda maiņas – Gorjučko) stāsta, ka ļoti novērtējusi iespēju vadīt tiešraides Rīgas modes nedēļā: “Bija vecā, labā, ierastā sajūta kameru priekšā. Tās bija trīs intensīvas darba dienas, un ļoti priecājos par to, ka paspējām novadīt pasākumus tieši pirms lokdauna. Tā teikt, ielecot pēdējā vagonā.”

foto: Publicitātes
Grēta modes nedēļā.

Pirmo lokdaunu Grēta ar vīru uzņēmēju Jāni Peidi pavadīja trīs mēnešus ārpus Latvijas – Meksikā –, bet šoreiz nolēmusi laiku veltīt sevis izglītošanai. “Pagājušo gadu pārziemoju ārpus Latvijas, bet šogad mans laiks paiet jaunas profesijas apgūšanā. Mācos kino režiju Latvijas Kultūras akadēmijā un Maskavas kino skolā. Šobrīd gan mācības notiek attālināti. Tā nu var teikt, ka tagad esmu arī studente,” pastāsta TV personība.