foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
"Gribas mierīgu dzīvi," - Raimondam Gerkenam sašķobījusies veselība
Gerkens atzīst, ka vairs nevēlas plašu uzmanību, kā arī netiecas nokļūt preses slejās. “Baudu pensionāra dzīvi,” uzsver Raimonds.
Slavenības
2021. gada 21. oktobris, 05:33

"Gribas mierīgu dzīvi," - Raimondam Gerkenam sašķobījusies veselība

Marta Martinsone

Žurnāls "Kas Jauns"

Uzņēmējs Raimonds Gerkens (69), kas savulaik gozējies Latvijas miljonāru sarakstos un mīlēja būt uzmanības centrā, nu vēlas baudīt vienkāršu pensionāra dzīvi. Gerkens žurnālam "Kas Jauns" pastāstījis par iemesliem, kāpēc nolēmis vairs nebūt sava tik ilgi lolotā uzņēmuma īpašnieks.

Septembrī tapa zināms, ka uzņēmējs Raimonds Gerkens vairs nav līdzīpašnieks uzņēmumā SIA "Gerkens un Co". Nu par uzņēmuma vienīgo īpašnieku kļuvis Andrejs Vasiļjevs, kam līdz šā gada 9. septembrim, tāpat kā Gerkenam, piederēja 50 procenti kapitāldaļu. Tādējādi Gerkenam vairs nepieder daļas nevienā uzņēmumā, kā arī viņš neieņem nevienu amatu.

Žurnālam "Kas Jauns" Gerkens atzīst – nu viņš oficiāli ir vienkārši pensionārs. “Cik var? 30 gadus nomocīju to biznesu. Pietiek. Arī bijušā uzņēmuma gaitām līdzu nesekoju. Tagad esmu vienkāršs pensionārs. Gribas mierīgu dzīvi, bez apkārtējo uzmanības. Ir jau pienācis zināms vecums – nākamgad 70 gadu aprit. Tas ir gana pieklājīgs skaitlis… Arī veselība vairs nav tāda, kādu gribētos, tā ir sašķobījusies,” nosaka Gerkens.

Izrādās, viņš vairs nevelta pat laiku saviem hobijiem – atstājis novārtā tik iemīļoto nodarbi makšķerēšanu: “Copes lietas pagaidām ir atliktas malā. Dzīvoju pavisam mierīgā režīmā.”

Uzņēmējs Raimonds Gerkens

Uzņēmējs, miljonārs Raimonds Gerkens.

gallery icon
42

Šā gada sākumā žurnālam "Kas Jauns" uzņēmējs gan atklāja, ka kaismīgi nododas lietām, kurām līdz šim nav atlicis laika, un pandēmijas laikā iegādājies jaunu, ekskluzīvu auto. “Citādi nekādu vēlmju nav. Sapņu par ceļošanu man nav, jo nekur aizceļot negribu, man patīk mūsu pašu mīļajā zemītē. Savā laikā esmu visu pasauli apvandījis, bija man ļoti aktīvs dzīvesveids. Kur tik neesmu bijis… Bet nu negribu nekur vairs nesties. Esmu laimīgs, ka varu dzīvot savā villā, palūrēt gleznas, palasīt krimiķus un uzspēlēt zolīti,” šogad februārī atzina savulaik tik populārais uzņēmējs.

Raimonda Gerkena īpašumā villa "Velga" notiek zolītes turnīrs "Gerkens pret prostatas vēzi"

Raimonda Gerkena īpašumā villā „Velga” pulcējušies sabiedrībā zināmi ļaudis, kuri piedalās labdarības pasākumā „Gerkens pret prostatas vēzi”

gallery icon
55

Par miljonāru kļuva tālajos deviņdesmitajos

Uzņēmējam savulaik piederēja 47 veikali visas valsts teritorijā, tostarp tirgotavas prestižākajās un dārgākajās vietās – Vecrīgas sirdī, Elizabetes ielā blakus Ministru kabinetam. Tālajos deviņdesmitajos daudziem skaitījās varen šiki drēbes pirkt veikalos "Gerkens & Co". Tās lielākoties bija apšaubāmas kvalitātes lietas, taču to izvēle nelīdzinājās nevienam citam no tobrīd pieejamajiem sortimentiem. Īsi pēc valstiskuma atjaunošanas tauta grima milzīgā nabadzībā, un Gerkena piedāvātās drēbes bija kas tāds, kas kotējās. Cilvēki pirka, valkāja. Raimonda Gerkena turība auga un izauga līdz miljonāra statusam. Lai arī pazīstams kā lēto lietu tirgonis, Gerkens ilgu laiku bijis nopietns spēlētājs Latvijas uzņēmēju vidū. Ar laiku leģendārie veikali pazuda gan no Vecrīgas, gan dārgās Elizabetes ielas. Tika piedzīvotas vesela laikmeta beigas – Raimonda Gerkena veikali vairs nekotējās.

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!