foto: Publicitātes
FOTO: pirmizrādi piedzīvo rokoperas "Mauglis" jauniestudējums
Mūzika
2021. gada 18. oktobris, 12:12

FOTO: pirmizrādi piedzīvo rokoperas "Mauglis" jauniestudējums

Jauns.lv

Pagājušās nedēļas nogalē tika aizvadīta rokoperas "Mauglis" jauniestudējuma pirmizrāde, kuras izskaņā komponists Mārtiņš Brauns un iestudējuma dalībnieki tika sumināti ar stāvvovācijām.

Rokoperas "Mauglis" jauniestudējuma pirmizrāde sākotnēji tika paredzēta vēl 2020. gada rudenī, lai ieskandinātu komponista Mārtiņa Brauna jubilejas gadu, taču globālie notikumi ieviesa savas izmaiņas - pirmizrāde notika vien šogad. Diemžēl ārkārtējā stāvokļa ietekmē to nevarēja apmeklēt visi skatītāji, arī turpmākās izrādes Liepājā, Jelgavā, Rēzeknē, Siguldā un Rīgā šogad notikt nevarēs.

Rokoperas "Mauglis" jauniestudējuma pirmizrāde 2021. gada oktobrī

2021. gada oktobrī tika aizvadīta rokoperas "Mauglis" jauniestudējuma pirmizrāde, kuras izskaņā komponists Mārtiņš Brauns un iestudējuma dalībnieki tika sumināti ar ...

gallery icon
29

Rokoperas jauniestudējums pie skatītājiem klātienē nonāks vien nākošgad, bet jau drīzumā ikvienam būs iespēja noskatīties tā videoierakstu, iegādājoties piekļuves kodu "Biļešu paradīzē".

Rokopera “Mauglis” ir vērienīgs un krāšņs muzikālais iestudējums bērniem un jauniešiem. Tajā piedalās aktieri un dziedātāji Igors Siliņš, Kārlis Tols, Aija Dzērve, Juris Vizbulis, Edgars Lipors, Elīna Bojarkina, Rihards Zelezņevs ("Spēlmaņu nakts" godalgas "Gada labākais jaunais aktieris" laureāts), Jānis Kirmuška, Māris Skrodis, Rūdolfs Trēziņš, Anatolijs Kreipāns, Jēkabs Reinis (godalgas "Lielais Kristaps" laureāts), Juris Millers un Jānis Skanis, kā arī tautas deju kolektīva "Dzintariņš" dalībnieki. Izrādē uz skatuves bija arī mūziķi Mārtiņš Brauns, Aivars Gudrais un Ernests Mediņš. Iestudējumu veidoja režisors Jānis Mūrnieks, horeogrāfe Sanita Misika, vokālā pedagoģe Ieva Sutugova, aranžētājs Kristaps Krievkalns, scenogrāfe un kostīmu māksliniece Linda Oše, gaismu režisors Artūrs Feldmanis, skaņu režisors Māris Mēness, pirotehnikas specefektu mākslinieks Kalvis Kalniņš un producents Juris Millers.

Rokopera "Mauglis" pirmo reizi tika iestudēta 1982. gadā, 10 gadu laikā to esot noskatījušies 180 000 skatītāju. Kopš tā laika vairākkārt tika veidoti koncertuzvedumi un deju iestudējumi, taču šoreiz rokopera "Mauglis" iestudēta kā pilnvērtīga izrāde, veidojot libretu pēc Radjarda Kiplinga un Leldes Stumbres darbu motīviem.