foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Iznīcināts "Lielā Kristapa" balvas nominanta Verhoustinska auto
Režisors un kinooperators Andrejs Verhoustinskis jau ir divu "Lielā Kristapa" balvu laureāts, un arī šogad viņš ir starp balvu nominantiem.
Slavenības
2021. gada 16. oktobris, 06:36

Iznīcināts "Lielā Kristapa" balvas nominanta Verhoustinska auto

Juris Vaidakovs

Žurnāls "Kas Jauns"

Pavisam pretēju emociju gammu aizvadītajā nedēļā izjuta kinooperators un režisors Andrejs Verhoustinskis. Vispirms prieks par viņa dokumentālās filmas "Delle" nominācijām "Lielajā Kristapā", un pavisam drīz – šoks par auto zaudējumu zem nolūzuša ozola.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

“Tādi ir dzīves amerikāņu kalniņi. Prieka mirklis bija īss,” nopūšas Andrejs Verhoustinskis, žurnālam "Kas Jauns" sakot, ka viņa auto vairs nav saremontējams.

Todien, uzzinot, ka viņa filma "Delle" par gleznotāju Birutu Delli nominēta Lielā Kristapa balvām, režisors šo priecīgo vēsti nekavējoties vēlējās pavēstīt pašai māksliniecei. Diemžēl Birutu Delli nav izdevies sazvanīt, tāpēc viņš braucis ciemos. “Es jau tur pats nedzīvoju, nebiju pētījis, kādi tie koki ir apkārt. Novietoju auto brīvajā vietā māju iekšpagalmā un devos pie Birutas iedzert kafiju. Kaut kur pēc pusstundas atskanēja pamatīgs blīkšķis, logs mums bija vaļā, sēdējām pie loga un visu dzirdējām. Un uzreiz jau redzēju šo bēdīgo skatu. Ah... Labi, ka tobrīd nevienā no šīm četrām mašīnām nebija cilvēki, arī garām neviens negāja. Tāpēc, par laimi, cieta tikai bleķi, ne cilvēki,” stāsta Verhoustinskis.

Viņa auto vairs nav remontējams. “Nu, ko darīt – tāda situācija ir jāpieņem. Varēja jau būt traģiskāk... Taču mašīna nav atjaunojama. Žēl. Man šis "Volvo" bija ļoti mīļš, labi gāja, vecs arī nebija. Bet vispār jau diezgan amizanti – no četriem auto, ko ozols saplacināja, trīs bija "Volvo" markas,” nosaka "Lielā Kristapa" balvas nominants.

Citas ziņas un notikumus lūkojiet žurnālā "Kas Jauns"!