Slavenības
2021. gada 3. oktobris, 14:42

Bijušais prezidents Bērziņš un citi dodas lūkot Regnāra Vaivara jaunāko izrādi "Trīs draugi"

Jauns.lv

Vīru spēles mīlas vārdā - šādu raksturojumu savam jaunākajam iestudējumam "Trīs draugi" Dailes teātrī devis režisors Regnārs Vaivars. Kaut šis rudens ir kultūras notikumu īpaši piesātināts, Vaivara pirmizrādi ar savu klātbūtni pagodināja krietns pulks mākslas draugu.

foto: Juris Rozenbergs

Regnāra Vaivara daiļrades cienītāju vidū sestdien, 2. oktobrī, bija gan eksprezidents Andris Bērziņš, kurš nebūt nav biežs viesis galvaspilsētas kultūras pasākumos, gan bijusī pirmā lēdija Iveta Vējone kopā ar dzīvesbiedra eksprezidenta Raimonda Vējoņa privātsekretāri Egitu Kazeku, gan hokeja funkcionārs un "Latvijas Gāzes" valdes priekšsēdētājs Aigars Kalvītis ar kundzi Kristīni, gan kultūras ministrs Nauris Puntulis ar dzīvesbiedri žurnālisti Sandru Puntuli, gan citi teātra mīļotāji. Pirmizrādes viesus sagaidīja Dailes teātra vadītājs Juris Žagars.   

Regnāra Vaivara iestudējuma "Trīs draugi" pirmizrāde Dailes teātrī 2021. gada 2. oktobrī

gallery icon
98

"Trīs draugi" ir aizkustinošs stāsts par trim jauniem cilvēkiem, kas, pārcietuši Pirmā pasaules kara šausmas, mēģina atgūt dzīvi. Izrādes “Trīs draugi” pamatu veido režisora Regnāra Vaivara luga, kas tapusi, iedvesmojoties no slavenākā Ēriha Marijas Remarka romāna ar tādu pašu nosaukumu. Darbs vēsta par Robertu, Gotfrīdu un Otto, kuri pārtiek no dauzītu automašīnu pārdošanas, bet atpūšas – krogos un pērkamu sieviešu sabiedrībā, kavējoties sāpīgās pagātnes atmiņās. Un mirklī, kad šķietami nekas vairs nespēj piešķirt dzīvei jēgu, Roberts satiek Patrīciju. Par spīti sāpēm un slimībai, viņa draugiem iemāca ne vien rast iekšējo spēku dzīvot šeit un tagad, bet arī pieņemt visu lietu gaistošo dabu.

Ainas no izrādes "Trīs draugi" Dailes teātrī

gallery icon
8

Galvenajās lomās izrādē redzami Lauris Dzelzītis, Gints Grāvelis un Andris Bulis. Liktenīgās sievietes Patrīcijas lomā - Ilze Ķuzule-Skrastiņa. Kostīmus veidojusi talantīgā tērpu māksliniece Madara Botmane.