foto: unsplash.com
"Viņu fiziskā attīstība vēl nav beigusies" - Anglija aizliedz botoksa injekcijas nepilngadīgajiem
Attēlam ilustatīva nozīme.
Trakā pasaule
2021. gada 1. oktobris, 11:34

"Viņu fiziskā attīstība vēl nav beigusies" - Anglija aizliedz botoksa injekcijas nepilngadīgajiem

Jauns.lv

Sekojot vairākiem neveiksmīgiem mēģinājumiem iegūt botulīna toksīna jeb botoksa lūpu injekcijas, Anglija aizliegusi veikt šo procedūru nepilngadīgajiem, vēsta britu raidorganizācija BBC.

Jaunajam likumam ir izņēmums – mediķi var atļaut botoksu un lūpu injekcijas nepilngadīgajiem tikai tad, ja tam ir klīniska nepieciešamība.

Anglijas valdība lēš, ka pērn valstī tika veikts aptuveni 41000 botoksa veida injekcijas personām, kas vēl nav sasniegušas 18 gadu vecumu. 

Drīzumā tiek sagaidītas līdzīgas izmaiņas likumdošanā arī Velsā un Skotijā, tomēr Ziemeļīrija vēl neplāno to darīt. 

Kā norāda bijusī veselības ministre, tagadējā kultūras sekretāre Nadīna Dorisa, kura izziņoja jauno likumu pagājušajā mēnesī, nevienam bērnam nav nepieciešamas kosmētiskas procedūras, ja vien tas nav medicīnisku iemeslu dēļ, piebilstot, ka viņu fiziskā un mentālā attīstība vēl nav beigusies.

Kā secinājusi parlamenta skaistuma, estētikas un labklājības darba grupa, līdz šim valstī neesot bijis nekāds juridiskais ietvars estētiskajām procedūrām, kas nav ķirurģiskas, tādējādi klienti atstāti riskantās situācijās, savukārt industrijas attīstība tikusi kavēta.  

Andželika Hjūstone pārcentusies ar botoksa injekcijām

gallery icon
5

Vai Renē Zelvēgere pārcentusies ar botoksu?

gallery icon
18