Mūzika
2021. gada 28. septembris, 11:35

Izsolē nonākusi kasete ar tā arī nekad neizdotu Džona Lenona dziesmu

Jauns.lv

Dānijas galvaspilsētā Kopenhāgenā otrdien izsolīs retu Džona Lenona un viņa dzīvesbiedres Joko Ono kasetes ierakstu, raksta BBC.

33 minūšu ilgo audio celiņu ierakstījuši četri dāņu pusaudži pirms vairāk nekā 50 gadiem, vien dažus mēnešus pirms "The Beatles" izjukšanas.

Kasetē dzirdama intervija ar pāri un dziesma, kas tā arī nekad nav tikusi izdota.

Izsoļu nams, kas kaseti pārdod, uzskata, ka to varētu izsolīt par cenu, kas svārstās no 25 000 līdz 40 000 eiro. Visticamāk, ieraksts nonāks muzejā vai kāda kolekcionāra rokās.

foto: AFP/Scanpix
Kasete un fotogrāfijas nonākušas izsolē

Dānis Karstens Hoejens bija 16 gadu vecs, kad 1970. gada janvārī devās intervēt slaveno mūziķi. Tolaik Lenons kopā ar Ono viesojušies pie Ono meitas Kijoko, kura Dānijā dzīvojusi kopā ar savu tēvu.

Viesošanās faktam nākot gaismā, Lenons piekritis sarīkot preses konferenci, uz kuru devušies arī četri pusaudži, cerot iegūt materiālu, ko publicēt skolas avīzē. Tikšanās noritējusi ļoti mājīgā atmosfērā.

Kādā brīdī Lenons paņēmis rokās ģitāru un sācis dziedāt dziesmu "Give Peace A Chance" un īsu melodiju ar nosaukumu "Radio Peace". Tā tika sakomponēta īpaši radiostacijai, kas tā arī nekad netika atklāta. "Cik mums zināms, vienīgā vieta, kur šīs dziesma pastāv, ir mūsu kasešu ieraksts," sacīja Hoejens.

Pēc vairākiem desmitiem gadu vīrietis nolēmis kaseti izsolīt. Tā, kopā ar skolas avīzes oriģinālu un 23 fotogrāfijām, kas tapušas intervijas laikā, nonākusi Kopenhāgenas populārajā izsoļu namā "Bruun Rasmussen".