Slavenības
2021. gada 17. septembris, 16:43

Šāronas Stounas krustdēls pēc nāves kļuvis par orgānu donoru un izglābis trīs cilvēku dzīvības

Jauns.lv

Šā gada 30. augustā nomira aktrises Šāronas Stounas 11 mēnešus vecais brāļadēls Rivers Stouns. Mazo zēnu piemeklēja absolūta orgānu mazspēja, un viņš nonāca komā, no kuras tā arī neiznāca. Godinot krustdēla piemiņu, aktrise savā “Instagram” profilā publiskoja sirsnīgu video, bet nesen ir sniegusi sīkāku informāciju par notikušo.

“Rivers Viljams Stouns, 2020. gada 8. septembris – 2021. gada 30. augusts,” pie sociālajos tīklos publiskotā video rakstīja 63 gadus vecā Holivudas aktrise. Pēc izdevuma “Page Six” rīcībā esošās informācijas, bērnam nāve iestājusies pēc tam, ka pilnībā darboties atteikuši visi iekšējie orgāni.

Publicētajā video ir redzams smaidošs puisēns autiņbiksītēs un krekliņā ar ziedu rakstu. Kā fona mūziku šim video Šārona bija izvēlējusies britu mūziķa Ērika Kleptona skaņdarbu “Tears In Heaven” ("Asaras debesīs”). Šo dziesmu Kleptons sarakstījis kopā ar Viljamu Dženingsu, tā veltīta viņa paša traģiski mirušajam dēlam Konoram. Bērns gāja bojā četru gadu vecumā, izkrītot pa guļamistabas vaļējo logu Ņujorkas daudzdzīvokļu mājas 53. stāvā.

Tik atšķirīga. Šārona Stouna “Tribeca” filmu festivāla noslēgumā un uz ielas Ņujorkā 2021. gada jūnijā

Šārona Stouna “Tribeca” filmu festivāla noslēgumā un uz ielas Ņujorkā 2021. gada jūnijā.

gallery icon
25

Nesen Šārona Stouna slavenību žurnālam “People” pastāstījusi, ka pēc nāves mazais Rivers kļuvis par orgānu donoru un izglābis dzīvību trim cilvēkiem. “Fakts, ka mans krustdēls spēja izglābt trīs cilvēku dzīvības – divu mazu bērnu un 45 gadus veca vīrieša, – bija mierinājums mūsu ģimenei,” norādījusi aktrise, paskaidrojot, ka “nekas cits nav tā palīdzējis” viņas ģimenei “pārciest traģisko zaudējumu”, kā viņa orgānu ziedošana citiem nelaimē nonākušajiem. Kādi tieši orgāni ziedoti citiem pacientiem, Stouna gan neatklāj.

Rivers Stouns bija Šāronas Stounas jaunākā brāļa Patrika Stouna un viņa sievas Tašas dēls.

Mamma par dēliņa došanos mūžībā sociālajos tīklos rakstīja: “Rivers ir vajadzīgs Dievam debesīs. Nevaru pateikt neko vairāk kā to, ka viņš man ir vajadzīgs tepat uz Zemes, jo mana sirds ir salauzta miljons gabalos. Manas dienas nekad vairs nebūs tādas pašas, kā bija, un es pat iedomāties nevaru, kā man dzīvot bez paša mīļākā puisīša visā pasaulē. Esmu sagrauta. River Viljam Stoun – tu biji tik mīlēts. Šodien iznākt no slimnīcas palātas bija pats grūtākais, ko man jebkad nācies darīt. Es vienmēr tevi mīlēšu, manu mīļo puisīt.”