Slavenības
2021. gada 31. augusts, 07:17

"Viņam blakus esmu kā maza blusa!" - pašmāju spēkavīrs Dainis Zāģeris nobildējies ar īru milzeni Šeinu O`Haganu

Žurnāls "Kas Jauns"

Ja domājāt, ka islandiešu milzis, seriāla "Troņu spēle" zvaigzne Haftors Jūliuss Bjornsons ir ne tikai pasaulē stiprākais spēkavīrs, bet arī augumā lielākais, tad maldāties. Lūk, mūsu spēkavīrs Dainis Zāģeris kopā ar īru milzeni Šeinu O`Haganu!

Par Kalnu iesauktais spēkavīrs Haftors Jūliuss Bjornsons ir “tikai” 206 centimetrus garš, taču Šeina O`Hagana augums ir 212 centimetri, bet svars ap 200 kilogramiem. Šo 31 gadus veco īru puisi mūsu Dainis Zāģeris sastapa pirms dažām nedēļām Somijā, kur Dainis viņš kopā ar Aivaru Šmauksteli piedalījās komandu sacensībās "World’s Strongest Team Title 2021" un kļuva par čempioniem.

foto: no privātā arhīva
Dainis Zāģeris un Aivars Šmaukstelis kļuva par "World’s Strongest Team Title 2021" čempioniem!

Šajās sacensībās startēja arī īru milzenis, taču latviešu spēkavīri bija pārāki.  “Nostājoties blakus Šeinam, pārņem sajūta, ka esmu tomēr diezgan sīks, kaut arī augumā esmu 180 centimetru garš. Salīdzinot mani ar viņu, esmu tāda kā maza blusa, kas iekodusies viņam kājās. Bet viņi tādi ir divi – īrs startēja kopā ar vienu somu spēkavīru arī augumā virs diviem metriem. Un, zinot, ka man nepatīk, ka viņi man stāv man blakus, jo tad es jūtos diezgan niecīgs, viņi tik un tā katrā kopējā fotografēšanas reizē speciāli katrs nostājās man savā pusē. Un tad es starp viņiem esmu tāds kā mini spēkavīrs,” smejas Dainis Zāģeris, sakot, ka šoreiz pats piedāvājis Šeinam O`Haganam kopā nofotografēties.

“Viņš tiešām ir kā monstrs. Tajā pašā laikā viņš brīnās arī par manu spēku. Piemēram, reiz īrs pienāca man klāt un teica: “Kā tas var būt, ka tu esi vismazākais, bet, metot augstumā mucas vai maisus, tu tik un tā met ātrāk par visiem, lai gan sava auguma dēļ sanāk, ka tev jāmet vismaz viens papildu metrs?” Taisnība viņam jau ir. Kad es izstiepju gaisā savas rokas un viņš izstiepj savas – tad tur ir vairāk nekā metrs starpība! Tajā pašā laikā ir vingrinājumi, kuros viņu ir grūti pārspēt. Lai gan sacensībās, vērtējot visus vingrinājumus kopā, viņš mani līdz šim vēl nav vinnējis,” žurnālam "Kas Jauns" teic Dainis Zāģeris un piebilst: “Šeins O`Hagans ir ļoti pozitīvs džekiņš, foršs puika. Viņš varētu kļūt tikpat slavens visā pasaulē kā Haftors Kalns, ja vien pie sevis vairāk piestrādātu. Es pat viņam teicu, ka viņam ir Dieva dots augums, kas spēkavīru sportā nozīmē daudz, un, ja piespiestos vairāk trenēties, viņš patiešām daudz ko sasniegtu. Bet pagaidām viņš ir vēl tāds mazliet paslinks.”