Slavenības
2021. gada 26. augusts, 05:23

"No garlaicības ne tas vien ienāks prātā," - mūziķis Kārlis Būmeisters pievērsies triatlonam

Juris Vaidakovs

Žurnāls "Kas Jauns"

Mums ir vēl viens dzelzs vīrs! Ne tikai leģendārais hokejists Kārlis Skrastiņš, bet arī cits Kārlis – mūziķis Kārlis Būmeisters, kas piedalās "Ironman" sacensībās triatlonā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā vēsta žurnāls "Kas Jauns", pavisam nesen 34 gadus vecais Kārlis Būmeisters Tallinā pieveica triatlona vidējo jeb "Ironman" 70,3 jūdžu distanci, kur 1,9 km jāveic peldus, 90 km jānobrauc ar velosipēdu un jānoskrien pusmaratons jeb 21,1 kilometrs. Mūziķis to spēja piecās stundās un trijās minūtēs, savā vecuma grupā 109 vīru konkurencē izcīnot 27. vietu, turklāt uzrādot otru labāko rezultātu starp Latvijas triatlonistiem. Bet pavisam no 900 startējušajiem dalībniekiem Kārlis finišēja 200. vietā!

Kāpēc Kārlis pievērsies šim vienam no fiziski vissmagākajiem sporta veidiem? “No garlaicības un pirmajiem sirmajiem matiem ne tas vien ienāks prātā,” atsmej mūziķis, žurnālam "Kas Jauns" paskaidrojot, ka viņš jau pirms 15 gadiem joka pēc pamēģināja pieveikt olimpisko triatlonu (1,5 kilometri peldēšana, 40 kilometri riteņbraukšana, 10 kilometri skriešana). Pirms tam nedaudz patrenējies peldēšanā, un, ticis pie 70. gadu šosejas velosipēda, veiksmīgi finišējis. “Toreiz mans treneris, distances tiesnesis un laika uzņēmējs viss vienā personā bija tēvs. Kad sev pierādīju, ka man ir pa spēkam olimpiskais triatlons, lēnā garā turpināju trenēties. Bez sportiskiem mērķiem, dižiem plāniem un dižošanās sociālajos tīklos – vienkārši paša organismam. Līdz pagājušajā gadā, uzzinot, ka Tallinā tomēr notiks vērienīgās "Ironman" sacensības, kopā ar savu labu draugu nolēmām tām sagatavoties. Trenējāmies katrs savā valstī, taču tik un tā viens otru uzmundrinājām, un vismaz bija kaut kāda kopības sajūta. Jo triatlons taču ir izteikti vientulīgs sporta veids, kur trenējies viens un esi viens ar savām muskuļu sāpēm. Tā nu es, pusgadu aktīvāk trenējoties, biju gatavs šim izaicinājumam,” stāsta Kārlis.

Un ko tālāk? "Ironmen" triatlona vidējā distance pieveikta, vai plānos ir arī garā ultratriatlona distance (3,8 kilometri peldēšana, 180,2 kilometri riteņbraukšana, 42,2 kilometri skriešana)? “Slikts ir tas karavīrs, kurš nevēlas kļūt par ģenerāli. Protams, domāju par ultratriatlonu, taču jāapzinās, kādā stilā vēlos tajā piedalīties – vai skriet, skatoties uz putniem un skatītājiem, vai “maukt” uz rezultātu. Pagaidām vēl neesmu nolēmis, kādu stratēģiju piekopšu,” atbild Kārlis, piebilstot: “Sākumā, kad man "Ironman" vidējā distance šķita nekad nesasniedzams mērķis, es neskatījos ne uz savu pulsu, ne pieturējos pie treniņu plāniem. Bet ar laiku, kad rezultāti tikai uzlabojās, kļuva skaidrs, ka pie šī visa ir jāpieiet nopietnāk. Taču arī profesionālāki treniņi un mērķis sacensībās uzrādīt labāku rezultātu nav nekāds šķērslis forši pavadīt laiku. Nu nevajag iegādāties superdārgu velosipēdu, ultramodernu sporta tērpu, vajag vienkārši izbaudīt šo sportošanas procesu.”

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās