Ļaudis bauda Imanta Kalniņa jubilejas koncertu

gallery icon
61
Mūzika
2021. gada 26. jūlijs, 06:55

FOTO: ļaudis bauda Imanta Kalniņa jubilejas koncertu

Jauns.lv

K.K. fon Stricka villas dārzā svētdien, 25. jūlijā, atklāta koncertu sērija par godu komponista Imanta Kalniņa 80. jubilejai.

Koncerti norisināsies arī 26., 27. un 28. jūlijā, kā arī 22. un 23. augustā. Koncertu programmā iekļautas gan populāras, gan mazāk zināmas komponista dziesmas, kuru aranžijas veido grupa “Ezeri” sadarbībā ar mūziķiem Rūdolfu Macatu un Kristīni Pāži.

Kā solisti koncertos uzstāsties Olga Rajecka, Ainars Mielavs, Asnāte un Aurēlija Rancānes, Kristīne Pāže un Miķelis Putniņš.

“Es esmu mūzika,” tā saka komponists Imants Kalniņš, kurš ir viena no nozīmīgākajām latviešu kultūras ikonām. Komponists sacerējis simfonisko, vokāli simfonisko mūziku, instrumentālo kamermūziku un rokmūziku, kā arī mūziku filmām un teātra izrādēm. Imanta Kalniņa Ceturtā simfonija iekļauta Latvijas Kultūras kanonā, savukārt citi komponista skaņdarbi iekļauti Latviešu Vispārīgo dziesmu un deju svētku repertuārā.

Publisko pasākumu apmeklējuma noteikumi šobrīd paredz, ka pasākumu apmeklēt klātienē ir iespēja skatītājiem ar Covid-19 sertifikātu. No 1. jūnija ir iespēja iegūt digitālu sertifikātu, kas apliecina vakcinācijas vai Covid-19 pārslimošanas faktu. Sertifikātu var izdrukāt vai saglabāt savā viedierīcē.