Mūzika
2021. gada 26. jūnijs, 11:28

Nākamgad pirmoreiz Latvijā uzstāsies atzītais angļu mūziķis Džeiks Bags

Jauns.lv

Nākamā gada 6. maijā Rīgā, koncertzālē "Palladium", pirmoreiz Latvijā uzstāsies angļu mūziķis Džeiks Bags. Mākslinieks Rīgā viesosies sava jaunākā albuma "Saturday Night, Sunday Morning" ietvaros.

Angļu mūziķis, dziedātājs un dziesmu autors Džeiks Bags sevi pieteica ar debijas albuma “Jake Bugg” (2012) singliem “Lightning Bolt” un “Two Fingers”, kuri tika gan atzinīgi novērtēti mūzikas kritiķu vidū, gan ierindojušies mūzikas topu pirmajās vietās, tāpat mūzikas straumēšanas servisā "Spotify" sasnieguši vairāk kā 60 miljons atskaņošanas reižu. Albums sasniedza arī Lielbritānijas albumu topa pirmo vietu, padarot Džeiku par jaunāko solo mākslinieku, kurš debitējis Lielbritānijas albumu topa pirmajā vietā. Tas tika nominēts arī prestižajai "Mercury" balvai un pārdots vairāk nekā 600 000 eksemplāru.

Nozīmīgs pagrieziena punkts Džeika muzikālajā karjerā bija iespēja uzstāties uz "BBC Introducing" skatuves 2011. gada Glastonberijas festivālā, kur pēc uzstāšanās mākslinieks saņēma piedāvājumu un parakstīja līgumu ar prestižo mūzikas ierakstu kompāniju “Mercury Records”, kas pārstāvējusi arī tādas pasaules mēroga zvaigznes kā Deividu Boviju, Dolliju Pārtoni un Eltonu Džonu.

Britu izdevums “The Guardian” Bagu nodēvējis par īstu fenomenu, kurš iekaro mūzikas topus un tiek salīdzināts ar leģendāro mūziķi Bobu Dilanu.

Savā salīdzinoši neilgās karjeras laikā Džeiks ticis nominēts tādām prestižām balvām kā “BRIT Awards”, “Ivor Novello Awards”, “Mercury Prize” un uzvarējis 2013. gada “Q Awards” kategorijā kā “Labākais jaunpienācējs” un 2015. gada “NME Awards” kā “Labākais solo mākslinieks”.