foto: Mārtiņš Ziders
Gundaru Āboliņu ilgi nācies pierunāt atgriezties "Limuzīns Jāņu nakts krāsā" filmēšanas vietā
Slavenības
2021. gada 25. jūnijs, 05:31

Gundaru Āboliņu ilgi nācies pierunāt atgriezties "Limuzīns Jāņu nakts krāsā" filmēšanas vietā

Inta Mengiša

Žurnāls "Kas Jauns"

Kanāls TV3 Jāņu dienai tika sarūpējis jestru un dziesmotu viesošanos leģendārās Jāņa Streiča filmas "Limuzīns Jāņu nakts krāsā" uzņemšanas vietā Saknītēs jeb Bieku mājās, pulcinot gan kādreizējos filmas varoņus, gan jaunos aktierus. Tur ar filmas un jaunā koncertuzveduma varoņiem aprunājies žurnāls "Kas Jauns".

TV3 koncertuzveduma "Mūžam jaunais Limuzīns" filmēšana 2021. gada jūnijā

TV3 koncertuzveduma "Mūžam jaunais Limuzīns" filmēšana 2021. gada jūnijā.

gallery icon

Jaunā Rīgas teātra aktieris Gundars Āboliņš (61), ko filmā atceramies kā smalko Uģīti, teic, ka tas laiks ir pagājis un viņam nav bijusi interese un vēlēšanās atgriezties vietā, kur savulaik tapa "Limuzīns".

Aktieris, kam filmas "Limuzīns Jāņu nakts krāsā" uzņemšanas laikā bija 20 gadu, atklāja, ka pērn draugu kompānijā ar savu volgu izbraucis uz Munameģi. Auto gan pievīlis, un ceļā nācies to remontēt.

Apskatot kādreizējo filmēšanas vietu, Gundars secināja, ka gadu gaitā ir notikušas vairākas izmaiņas, piemēram, staļļa ēka [filmā – klētiņa] esot kļuvusi par stāvu zemāka. “Laiks jau nevienu nesaudzē,” viņš smaidot atzina. “Īstenībā mani nācās ilgi pierunāt un pielauzt te atgriezties. Man nebija tādas intereses. Jānis Streičs vispār kategoriski atteicās,” atklāja Gundars Āboliņš.

Gundara Āboliņa dzīves spilgtākie mirkļi

gallery icon

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" svētku dubultnumurā!