Slavenības
2021. gada 18. jūnijs, 15:28

No Ērika Kleptona novērsušies draugi, jo viņš ir citos uzskatos par vakcināciju

Jauns.lv

No britu dziedātāja un komponista Ērika Kleptona novērsušies viņa slavenie draugi par viņa pretvakcinācijas nostāju. Tiesa, pats mūziķis ir vakcinēts, taču piedzīvojis smagas blaknes trīs nedēļu garumā.

Dziesmas “Layla” radītāja vārds nonācis ziņu virsrakstos, jo viņš ir vienos uzskatos ar kolēģi mūziķi Vanu Morisonu, kurš ir pret Covid-19 vakcināciju. Kleptons publiski apšaubījis koronavīrusa vakcīnas ieguvumus, jo pats pēc “AstraZeneca” potes piedzīvojis “katastrofālas” blaknes. Taču vairāki viņa ilggadējie slavenie draugi nespēj pieņemt atšķirīgu viedokli vakcinēšanās jautājumos un ir no viņa novērsušies.

“Esmu centies sazināties ar vairākiem kolēģiem mūziķiem,” Kleptons izteicies “YouTube” runas brīvības kanālā “Oracle Films”. “Viņi vairs par sevi neliek manīt. Mans tālrunis bieži vairs neiezvanās. Es vairs nesaņemu daudz īsziņu un e-pastu. Tas ir ļoti jūtams.”

Kleptons apgalvo, ka jūtas draugu “atstumts”.

Stāstot par savu vakcinācijas pieredzi, 76 gadus vecais mūziķis piebildis: “Mani bija bail, ka es vairs nekad nevarēšu spēlēt ģitāru.”

Ērika Kleptona koncerts

gallery icon
13

Vakcīnas pirmo devu Kleptons saņēmis februārī. Pēc tam viņš desmit dienas cietis no spēcīgām blaknēm. Sešas nedēļas vēlāk mūziķim veikta otrā pote. “Manas rokas vienu brīdi nejuta pilnīgi neko, citā – burtiski dega. Aptuveni trīs nedēļas no tām nebija nekādas jēgas. Man bija bail, ka es vairs nekad nevarēšu spēlēt,” atzinies Kleptons. Mūziķis norādījis, ka cieš no perifērās neiropātijas un viņam pat nevajadzētu tuvoties adatai. Taču viņu pārliecinājuši, ka vakcīna ir droša visiem. Viņš uzskata, ka ar vakcinācijas “propagandu” ievērojami tiek pārspīlēts ar izteikumiem par tās drošību.