Kino
2021. gada 3. jūnijs, 14:55

FOTO: filmas “Warhunt” uzņemšanas aizkulises ar Holivudas un pašmāju aktieriem

Jauns.lv

Ir pabeigta Latvijā realizētās ievērojamās kino filmas “Warhunt” uzņemšana, kur līdzdarbojušies Holivudas un pašmāju kino nozares lietpratēji. Jauns.lv piedāvā ielūkoties vēl neredzētā kino projekta filmēšanas aizkulisēs, kur līdzās latviešu aktieriem darbojušās tādas pasaules kalibra zvaigznes kā Mikijs Rurks, Džeksons Retbouns, Roberts Kneppers un režisors Mauro Borelli.

Filmas “Warhunt” uzņemšanas aizkulises ar Holivudas un pašmāju aktieriem

gallery icon
15

Filma “Warhunt” ir militārs trilleris par Otro pasaules karu, kura ainas uzņemtas Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā, Līgatnes mežos un alās, Bolderājā un citviet. Pērn uzsāktā filmēšana ilgusi aptuveni pusgadu un tikpat ilgu laiku aizņēmusi filmas montāža un apstrāde. Šogad filma ir pabeigta un notiek sarunas ar vairākiem potenciālajiem filmas pircējiem.

Filmas “krustēvs” Jānis Timma, pūļa investīciju platformas "Crowdestor" vadītājs, kas filmas tapšanā investējis 1,7 miljonus eiro, komentē, ka viens no projekta priekšnosacījumiem filmas tapšanā bija vietējo producentu piesaiste, tieši tādēļ pieņemts lēmums filmu uzņemt Latvijā ar iespēju piesaistīt latviešu aktierus un citus filmas tapšanā iesaistītos speciālistus.

Slavenā režisora Mauro Borelli filmā “Warhunt” galveno lomu spēlē Holivudas zvaigzne Mikijs Rurks. Filmā līdzdarbojas pazīstami pašmāju aktieri – Dainis Grūbe, Rihards Lepers, Jurijs Djakandovs un Ieva Segliņa. Filmas producenti ir Maksims Pavlovs, Igors Proņins un Jūlija Zaiceva, Svetlana Punte no Latvijas producentu apvienības “Forma Pro Films”, kā arī Adels Nurs no “Atomik Content” (LA, USA).