Kā Andželina Džolija padarīja traku Bredu Pitu
„Es kā režisore strādāju pie ainas, kurā mēs ar Bredu strīdamies. Es centos atgādināt par reizēm, kad Breds pret mani izjuta dusmas jeb arī, kad abi bijām nikni viens uz otru. Tas bija ļoti grūti,” darbu pie filmas „By the Sea” atceras Andželina Džolija.
Slavenības
2015. gada 9. augusts, 05:22

Kā Andželina Džolija padarīja traku Bredu Pitu

Jauns.lv

Īsi pēc pērn notikušajām kāzām, tieši medusmēneša laikā, Andželinai Džolijai un Bredam Pitam nācies uz ekrāna atveidot nelaimīgu laulāto pāri. Tas nav bijis viegli – atceroties piedzīvoto, nesen atzinusi aktrise.

Pērn Andželina Džolija kā aktrise un režisore strādāja pie drāmas „By the Sea”, kurā viņas ekrāna partneris bija pašas laulātais draugs – aktieris Breds Pits. Lai gan mēdz teikt, lai cilvēki nekad nejauc privāto dzīvi ar darbu, Džolija šo padomu šoreiz ignorējusi un atsaukusies uz notikumiem pašu privātajā dzīvē, lai izdotos lomas nospēlēt pēc iespējas ticamāk un pārliecinošāk.

„Es kā režisore strādāju pie ainas, kurā mēs ar Bredu strīdamies. Es centos atgādināt par reizēm, kad Breds pret mani izjuta dusmas jeb arī, kad abi bijām nikni viens uz otru. Tas bija ļoti grūti,” atceras Džolija. „Mēs mēdzām jokot, ka visa filmēšanas komanda jutās it kā dzīvotu mūsu ģimenes mājā, kurā pieredzēja, kā plēšas vecāki. Savukārt viņi paši mulsumā nezina, ne kur tajā brīdī atrasties, ne kur īsti skatīties.”

Situācija nebija viena no vienkāršākajām, taču visu vēl neērtāku padara fakts, ka kinolentes „By the Sea” filmēšanas laikā Breds un Andželina baudīja savu medusmēnesi. Tā vietā, lai pēc augustā nosvinētajām kāzām dotos romantiskā kāzu ceļojumā, pāris sakravāja mantas un kopā ar visiem sešiem bērniem devās uz Vidusjūras salu Maltu, kur strādāja pie Džolijas režisētās drāmas.

 

Andželina filmā atveido bijušo dejotāju Vanesu, bet Breds viņas vīru rakstnieku Rolandu. Darbība norisinās aizvadītā gada septiņdesmitajos gados, kad pāris devies uz piejūras kūrortu Francijā, cerot, ka ceļojums palīdzēs sakārtot attiecības, kurās iestājusies krīze. Ceļojuma laikā viņi satiek citus pārus un nonāk pie dažādām atklāsmēm paši par savu laulību. „Filma stāsta par trim pāriem dažādās viņu dzīves stadijās. Uzmanības centrā ir jautājums par to, kas gan notika ar Rolandu un Vanesu, un kāpēc viņi nonākuši, kur ir šobrīd,” Džolija pastāstījusi slavenību žurnālam „People”.

„By the Sea” būs otrā Džolijas režisētā filmā. Pirmā – „Unbroken” – iznāca 2014. gadā. Jaunā kinolente ir zīmīga ar to, ka šī ir pirmā reize desmit gadu laikā, kad Džolija un Pits atkal uz ekrāniem būs redzami kopā. 2005. gadā pāris nofilmējās kopā filmā „Smita kungs un kundze”. Līdz ar šo filmu aizsākās abu mīlas stāsts īstajā dzīvē.

Džolija atzīst, ka jaunā filma bijis īsts izaicinājums, jo pirmo reizi kā režisorei filmēšanas laukumā nācies izrīkot Bredu Pitu. „Bija sarežģīti būt gan kadrā, gan strādāt aiz kadra un dot norādījumus,” norāda aktrise. „Taču visgrūtāk bija iestudēt mūsu ķīviņu ainas. Es izprotu un novērtēju Breda darba ētiku vēl vairāk nekā jebkad agrāk.”

Kasjauns.lv / Foto: Vida Press