foto: Ekrānuzņēmums
Noklausies - dziesmā "Es lepojos ar tevi" japānis liek vācietim repot latviski
Mūzika
2021. gada 27. aprīlis, 13:22

Noklausies - dziesmā "Es lepojos ar tevi" japānis liek vācietim repot latviski

Jauns.lv

Divi no Latvijas pazīstamākajiem ārzemju izcelsmes mūziķiem - Jorans Štainhauers un Masaki Nakagava - izdevuši kopīgu dziesmu "Es lepojos ar tevi". Tā tapusi pandēmijas laikā, kad vācietis Jorans japānim Masaki palīdzēja mācīties latviešu valodu.

Pirmā frāze mācību procesā bijusi: “Es lepojos ar tevi”. Jorans, kurš apguvis latviešu valodu pašmācības ceļā, saka: "Manuprāt, vienmēr vieglāk iemācīties valodu, ja tu sāc to iepazīt ar pozitīviem teikumiem un komplimentiem. Masaki ir tik sirsnīgs cilvēks, ka mēģināju uzreiz mācīt frāzes, kuras piestāv tieši viņam un atspoguļo viņa attieksmi pret latviešiem.”

Puiši izdomājuši izmantot frāzes, lai rakstītu dziesmu - tad tā būtu vēl vieglāk atcerēties iemācīto. Kad piedziedājums bija gatavs, Joranam šķita, ka te labi iederētos reps. Tikai neviens no mūziķiem nekad īsti nebija repojis. “Es iedrošināju Joranu, lai viņš izmēģina ko jaunu. Un viņš sēdās un sarakstīja vārdus. Man ļoti patīk rezultāts!” priecājas Masaki un piebilst: “Tā noteikti nebūs mūsu pēdējā sadarbība.”

Šis ir jau otrais Jorana un Masaki kopdarbs. Tieši pirms gada Latvijā iemīļotie mūziķi izdeva dziesmu “Kopā tomēr jautrāk”. Tā radās cerība, ka abi drīz varētu braukt kopīgā koncertturnejā. Pandēmijas dēļ tas līdz šim nav īstenots, tomēr plāni joprojām pastāv. Mūziķi sapņo, ka drīz pienāks tā diena, kad abi kopā varēs doties ciemos pie latviešiem visā pasaulē un padziedāt kopā ar viņiem.