Kino
2021. gada 23. aprīlis, 10:29

"Independent Spirit" balvu ceremonijā triumfē filma "Nomadland"

Jauns.lv / LETA

Kino godalgu "Independent Spirit" ceremonijā ceturtdien triumfēja režisores Hlojas Džao filma "Nomadland", saņemot labākās filmas balvu un vēl vairāk nostiprinot pozīcijas kino godalgu sezonas konkurencē.

Ceremonijā, kurā tiek godalgoti mazbudžeta darbi, "Nomadland" saņēma arī balvas labākā režisora, labākās montāžas un labākā operatora kategorijās.

"Independent Spirit" ceremonija, kas pandēmijas dēļ notika virtuālā formātā, Holivudas balvu sezonā ir pēdējā pietura pirms "Oskaru" ceremonijas lielā fināla, kas notiks klātienē Losandželosā pēc trim dienām.

foto: AP/Scanpix
Režisore Hloja Džao un filmas "Nomadland" aktrise Frānsisa Makdormanda.

"Nomadland" saņēma godalgas četrās kategorijās no piecām, kurās lente bija nominēta, tomēr filmas zvaigzne Frānsisa Makdormanda labākās aktrises kategorijā piekāpās Kerijai Maliganai, kas balvu saņēma par veikumu filmā "Promising Young Woman".

Šī lente, kas tiek uzskatīta par "Oskaru" ceremonijas "tumšo zirdziņu", tika arī godalgota par labāko scenāriju.

Filmas "Sound of Metal" zvaigzne Rizs Ahmeds saņēma labākā aktiera godalgu, bet Pols Reisi - labākā otrā plāna aktiera balvu par veikumu šajā lentē. Režisora Dariusa Mārdera darbs arī saņēma labākās debijas filmas godalgu.

Ar labākās otrā plāna aktrises balvu tika godināta dienvidkorejiešu aktrise Jona Jadžana par veikumu filmā "Minari".